Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με προσδοκίες διάκρισης η ελληνική αποστολή

Οι Εθνικές ομάδες της κολύμβησης και της τεχνικής κολύμβησης θα ανοίξουν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα 17/6 - 3/7. Σημειώνεται πως η διοργάνωση στην ουγγρική πρωτεύουσα πραγματοποιείται εκτάκτως μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (FINA) προκειμένου να καλυφθεί το κενό από τη νέα αναβολή της αντίστοιχης διοργάνωσης στη Φουκουόκα. Η τελευταία ήταν να πραγματοποιηθεί το 2021 αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και μετατέθηκε για τον φετινό Μάη. Ωστόσο λόγω της κατάστασης με την πανδημία στην Ιαπωνία αποφασίστηκε εκ νέου η μετάθεσή της για το 2023, με τη FINA μετά τα νέα δεδομένα να καταφεύγει στη λύση της έκτακτης διοργάνωσης στη Βουδαπέστη κατόπιν και σχετικής συμφωνίας με την ουγγρική κυβέρνηση.

Στους αγώνες της Βουδαπέστης η Ελλάδα θα μετάσχει με 59μελή αποστολή, ενώ θα υπάρχει παρουσία και στα 5 αγωνίσματα της διοργάνωσης, κολύμβηση, καλλιτεχνική κολύμβηση, πόλο (ανδρών - γυναικών), καταδύσεις και ανοικτή θάλασσα, έχοντας υψηλές προσδοκίες διάκρισης.

Την αυλαία από ελληνικής πλευράς θα ανοίξουν αύριο Σάββατο οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης (17.00, ΕΡΤ Sports 2) ενώ την Κυριακή στη μάχη της διάκρισης θα ριχτούν οι αθλητές της κολύμβησης (17.00, EΡΤ Sports 2).

Την αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης αποτελούν οι: Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Λύδια - Φωτεινή Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ελένη Φραγκάκη.

Η ομάδα της κολύμβησης είναι οι: Απόστολος Χρήστου, Αννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Κώστας Μερετσόλιας, Απόστολος Παπαστάμος, Στέργιος Μπίλας, Οδυσσέας Μελαδίνης και Δημήτρης Μάρκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ