Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΗΡΙΝΕΙΟ
«Τελειώνει» τον στίβο η δημοτική αρχή Κηφισιάς

Εντονη αντίδραση από τον ΣΕΓΑΣ και τοπικά σωματεία. Για ασέβεια μίλησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μ. Τεντόγλου

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Κηφισιάς άρχισε το ξήλωμα του στίβου στο Ζηρίνειο
Με απόφαση της δημοτικής αρχής Κηφισιάς άρχισε το ξήλωμα του στίβου στο Ζηρίνειο
Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Στίβου, του χρυσού Ολυμπιονίκη στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου και σωματείων της περιοχής προκαλεί η απόφαση του δήμου Κηφισιάς ουσιαστικά να ...τελειώσει τον στίβο από το δημοτικό στάδιο της περιοχής, Ζηρίνειο, με σκοπό την επέκταση του γηπέδου ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο της υλοποίησης αυτής της απόφασης, από την Παρασκευή το πρωί συνεργεία άρχισαν να ξηλώνουν τον εσωτερικό διάδρομο του στίβου.

Στη συγκεκριμένη απόφαση αντέδρασαν οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της περιοχής, με έντονη δραστηριότητα στον χώρο του στίβου, ΓΣ Κηφισιάς και Ολυμπιάδα Κηφισιάς, στέλνοντας επιστολή προς τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο. Τα δύο σωματεία επισημαίνουν ότι η μείωση των διαδρόμων θέτει σοβαρά εμπόδια στο έργο τους, αφού μειώνεται κατά πολύ ο χώρος προπόνησης, ενώ καταργείται πλήρως η δυνατότητα πραγματοποίησης αγώνων στίβου στο στάδιο.

Στο θέμα παρενέβη και ο ΣΕΓΑΣ, που απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Γ. Θωμάκο - η οποία κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά - προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του και να ζητήσει την αλλαγή της απόφασης.

Μ. Τεντόγλου: «Ασέβεια και μεγάλη ντροπή»

Αντίδραση υπήρξε και από τον αθλητή του ΓΣ Κηφισιάς Μίλτο Τεντόγλου, που μόλις είχε επιστρέψει από το Οσλο και τη νέα του επιτυχία, την πρωτιά στο μήκος (με 8,10 μ.) στο διεθνές μίτινγκ της σειράς Diamond League.

Στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σχολίασε τη φωτογραφία με τις μπουλντόζες να ξηλώνουν τον στίβο την οποία ανέβασε ο πρώην πρωταθλητής του ΓΣ Κηφισιάς, Δημήτρης Διαμαντάρας, και η οποία ήδη έχει κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου. «Επιστρέφω από αγώνα στη Νορβηγία και βλέπω να καταστρέφουν το στάδιο του συλλόγου μου για να μεγαλώσουν το γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν έχω λόγια. Είναι μεγάλη ντροπή και ασέβεια για τον στίβο. Κρίμα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

  • Μετά τις αντιδράσεις, η δημοτική αρχή Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τις εργασίες ως απαραίτητες, προκειμένου η ποδοσφαιρική ΑΕ Κηφισιάς να μπορεί να αγωνίζεται στο ίδιο γήπεδο τη νέα σεζόν, στο πρωτάθλημα της Super League 2, και υπόσχεται τη διαμόρφωση δύο νέων χώρων για στίβο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ