Τρίτη 21 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ιστορική επιτυχία από την Πλατανιώτη

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση έφερε η 27χρονη πρωταθλήτρια

MTVA - Media Service Support a

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση έφερε η 27χρονη πρωταθλήτρια
Το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση, αλλά και οι αξιόλογες εμφανίσεις του ομαδικού στο combo του ίδιου αγωνίσματος και του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση, ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς στις πρώτες μέρες του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Θετική πρεμιέρα στη διοργάνωση έκανε και η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

«Χάλκινη» η Πλατανιώτη

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση η Ευαγγελία Πλατανιώτη έφτασε σε μια ιστορική επιτυχία, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο αγώνισμα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την 3η θέση που κατέλαβε στον τελικό του τεχνικού μέρους στο σόλο. Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά της, βαθμολογήθηκε με 89,5110 βαθμούς. Το χρυσό κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 92,8662 β. και το ασημένιο η Ουκρανίδα Μάρτα Φιεντίνα με 91,9555 β.

Με εφαλτήριο την επιτυχία αυτή, η Πλατανιώτη συνέχισε με εξαιρετική εμφάνιση στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, ανάμεσα σε 29 αθλήτριες των προκριματικών. Εκτελώντας και πάλι άψογα το πρόγραμμά της, πήρε την εντυπωσιακή βαθμολογία των 90,4000 β. και ανέβασε τις προσδοκίες για νέα επιτυχία.

Σπουδαία εμφάνιση για το ομαδικό στο combo

Στο ίδιο αγώνισμα, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν και τα κορίτσια της Εθνικής στο ομαδικό, που κατέκτησαν την 4η θέση στον τελικό του combo, την υψηλότερη για την Ελλάδα στο ομαδικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπληρώτρια: Λυδία Παπαναστασίου) συγκέντρωσε 88,2000 βαθμούς. Η Ουκρανία πήρε το χρυσό μετάλλιο με 95,0333 β., η Ιαπωνία το ασημένιο με 93,5667 και η Ιταλία το χάλκινο με 92,0333 β.

5ος ο Χρήστου

Αξιόλογη εμφάνιση στον τελικό των 100 μ. ύπτιο πραγματοποίησε ο Απόστολος Χρήστου, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με χρόνο 52.57, ενώ στον ημιτελικό είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ με 52.09 (καταρρίπτοντας το δικό του παλιότερο ρεκόρ, 52.77) και είχε δημιουργήσει προσδοκίες ακόμα και για μετάλλιο. Το χρυσό πήρε ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν με 51.60 (νέο παγκόσμιο ρεκόρ) και το βάθρο συμπλήρωσαν οι Αμερικανοί Ράιαν Μέρφι (51.97) και Χάντερ Αρμστρονγκ (51.98).

Ανετα η Εθνική γυναικών πόλο στην πρεμιέρα

Με νίκη που ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία ξεκίνησε η Εθνική ομάδα γυναικών την πορεία της στο τουρνουά πόλο της διοργάνωσης, όπως μαρτυρά το τελικό 28-1 με αντίπαλο την Ταϊλάνδη για την 1η αγωνιστική. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και έτσι οι παίκτριες της Εθνικής είχαν την ευκαιρία για μια καλή προθέρμανση ενόψει των ερχόμενων κρίσιμων αγώνων για την πρωτιά στον όμιλο, με αντιπάλους την Ισπανία και τη Γαλλία. 4 γκολ πέτυχε η Μυριοκεφαλιτάκη, από 3 οι Γιαννοπούλου και Ελ. Πλευρίτου κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ