Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Στην τελική ευθεία η μάχη για αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο

Αύριο Σάββατο το Συνέδριο στη Χαλκίδα. Ξεχωρίζει το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» για να μπει τέλος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό

Από πρόσφατη συγκέντρωση εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο
Από πρόσφατη συγκέντρωση εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο
Με την κατάθεση υποψηφιοτήτων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στις 9 π.μ., στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα.

Με ένα ψηφοδέλτιο νίκης, στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους δουλειάς και διάφορες περιοχές της Εύβοιας, η «Αγωνιστική Συνεργασία» πρωτοστατεί στην προσπάθεια να αλλάξει σελίδα το Εργατικό Κέντρο, να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό όπου το έχει οδηγήσει η σημερινή ηγετική ομάδα, να μετατραπεί σε αυτό που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής, αποκούμπι στον αγώνα του.

Στην «Αγωνιστική Συνεργασία» συσπειρώνονται αντιπρόσωποι σωματείων από τον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που πρωτοστάτησαν τα προηγούμενα χρόνια στην οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεων των εργαζομένων της περιοχής. Συσπειρώνεται το σωματείο των ρετσινάδων από τη Βόρεια Εύβοια, που έναν χρόνο τώρα δίνουν τον δικό τους αγώνα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια. Σε έναν αγώνα όπου βρήκαν αλληλεγγύη και συμπαράσταση από τους συναδέλφους τους, που τώρα συμμετέχουν μαζί στην «Αγωνιστική Συνεργασία» για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο. Συμμετέχουν επίσης αντιπρόσωποι από τα σωματεία των οικοδόμων, από τις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και αντιπρόσωποι από νεοσύστατα αλλά δυναμικά και μαζικά σωματεία, όπως στην «HQF Μιμίκος», όπου βρίσκονται σε αγώνα για αύξηση στα μεροκάματα και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Στο ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» συμμετέχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στους χώρους δουλειάς, για το μεροκάματο, τις συνθήκες εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους και τους πλημμυροπαθείς, για μέτρα πρόληψης και προστασίας από φυσικά φαινόμενα. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι που συνεχίζουν να αγωνίζονται και παλεύουν για ένα Εργατικό Κέντρο που θα μπαίνει μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, θα πρωτοστατεί και θα νοιάζεται για τα προβλήματα των εργαζομένων, θα συμβάλλει στην οργάνωση και στο δυνάμωμα των σωματείων.

Σημειωτέον, εκτός από την «Αγωνιστική Συνεργασία» κατατέθηκαν δύο ακόμα ψηφοδέλτια: Το «ΕΜΕΙΣ - Συνεργαζόμενοι» (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) και το «Ανεξάρτητοι Συνεργαζόμενοι» (ΠΑΣΚΕ), στα οποία συμμετέχουν τα μέλη της ηγετικής ομάδας της διοίκησης που έχει οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο στο τέλμα και τη διάλυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ