Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Θόρυβος γύρω από τα οικονομικά

Τα οικονομικά των κομμάτων επανήλθαν στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ, συντηρώντας έτσι τον ύποπτο και υποκριτικό θόρυβο. Ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε χτες το ΠΑΣΟΚ ότι μετά το άνοιγμα των λογαριασμών της «ΜΑΥΟ» θα ακολουθήσει δικαστική έρευνα και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση απάντησε ότι είναι δικαίωμά του να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Οι λογαριασμοί της "Mayo", όπως γενικότερα τα οικονομικά της ΝΔ, ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε σε δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Οι κ.κ. Σημίτης Λαλιώτης αντί να επιδίδονται σε αθλιότητες, καλό θα είναι να αναμένουν το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας». «Οφείλουν επίσης να γνωρίζουν ότι μετά την έρευνα των οικονομικών της ΝΔ από τη Δικαιοσύνη, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να ακολουθήσει ανάλογη δικαστική έρευνα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.

Απαντώντας ο Τηλ. Χυτήρης σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί μόνο «για την υπόθεση "MAYO" και τους σχετικούς λογαριασμούς». «Δεν έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη άλλο σχετικό θέμα, από ό,τι γνωρίζω», επισήμανε, προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμα του Κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για τους λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ.

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι προϊόν ταραχής και πανικού. Είναι κινήσεις αντιπερισπασμού που επιβεβαιώνουν απλώς τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ μετά την αποδεδειγμένη σχέση τους με τη λιβεριανή εταιρία "Mayo Investments Corporation"», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία προστίθεται πως «είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ φοβούνται την αλήθεια, φοβούνται τη Δικαιοσύνη, φοβούνται τη διαφάνεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ