Τετάρτη 6 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΣΕΑΔΕ
Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ

Πρώτη δύναμη, με απόλυτη πλειοψηφία και ποσοστό 59%, αναδείχθηκε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (ΟΣΕΑΔΕ). Στο 5ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας εκπροσωπήθηκαν 10 Σωματεία που δραστηριοποιούνται σε 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με 86 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν από τους 1.690 εργαζόμενους που μετείχαν στις αρχαιρεσίες των πρωτοβάθμιων Συλλόγων (3.066 το 2019).

Από τους 83 αντιπροσώπους που ψήφισαν, η ΔΑΣ έλαβε 49 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 59,03%, και κατέλαβε 10 έδρες (από 8) στη νέα διοίκηση. Επίσης, εξέλεξε 3 αντιπροσώπους (από 4) στην ΑΔΕΔΥ.

Η παράταξη «Ανεξάρτητη Συλλογική Δράση» (συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΜΕΤΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ) κατέλαβε 5 έδρες (από 4) και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους (όσους είχε). Από 1 έδρα εξέλεξαν το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» ΑΔΜΘ Ανατ. Μακεδονία - Θράκη (από 2) και η «Ανεξάρτητη Κίνηση» ΑΔΜΘ Κεντρική Μακεδονία (διατήρησε την έδρα που είχε το 2019).

«Με την απόφασή τους αυτή οι εργαζόμενοι έστειλαν ισχυρό μήνυμα και επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να παραμείνουν στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, για 5η συνεχόμενη θητεία, οι ταξικές δυνάμεις. Ανέδειξαν αποφασιστικά ότι πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης για τα δικά μας αιτήματα, για τις δικές μας ανάγκες, απέναντι σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές και την προσπάθεια εκχώρησης στους επιχειρηματικούς ομίλους αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων», σημειώνει η ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ