Τετάρτη 6 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «REGINA STORES»
Σε ανασφάλεια για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας

Καταγγελία από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια όσον αφορά τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Regina Stores ΑΕ». Η εργοδοσία ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες, μέσα από μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έστειλε στα καταστήματα, πως από την 1η Σεπτέμβρη θα λειτουργεί ως franchise της εταιρείας «Ελληνικά Χαρτικά ΑΕ».

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η εργοδοσία «δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τις συμβάσεις τους». Μάλιστα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι δυο και τρεις μήνες ενώ η εταιρεία τούς οφείλει άδειες και επιδόματα προηγούμενων ετών, καθώς και υπερωρίες. Τον περασμένο Οκτώβρη, όπως υπενθυμίζει ο Σύλλογος, η εταιρεία «με αιτιολογία την "εξυγίανση" των οικονομικών προχώρησε σε μειώσεις μισθών και πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων με κουπόνια σίτισης». Τότε οι εργαζόμενοι, μαζί με το σωματείο τους, είχαν αντιδράσει βάζοντας φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε η επίθεση συνεχίστηκε, εργαζόμενοι απολύθηκαν ή αναγκάστηκαν να παραιτηθούν κάτω από αφόρητες πιέσεις και μεθοδεύσεις.

«Εχουμε πείρα ότι μόνο μέσα από τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να έχουμε κατακτήσεις Η στάση αναμονής, η λογική να "βάλουμε πλάτη" δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο παρά μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος. «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με την ακρίβεια να μας έχει γονατίσει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν θέσεις εργασίας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε νέα επίθεση στα δικαιώματά μας!», προσθέτει. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ώστε: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Να εξοφληθούν εδώ και τώρα όλα τα χρωστούμενα, μισθοί, άδειες περασμένων ετών, επιδόματα και υπερωρίες. Να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες κανονικά και όχι όποτε βολεύει την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ