Τετάρτη 6 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα ενάντια στον αυταρχισμό της διοίκησης

Σε νέα στάση εργασίας (από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 10 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 π.μ. στα Επείγοντα προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), απαντώντας στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία κυβέρνησης και διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον «Ευαγγελισμό» ένας συνδικαλιστής γιατρός (Νικόλας Σκούφογλου) απολύεται «χωρίς γιατί και διότι... ενώ υπάρχουν δυσαναπλήρωτα κενά και προφανείς ανάγκες, τη στιγμή που υπάρχουν θετικές εισηγήσεις από τους διευθυντές». Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, «είναι η πρώτη περίπτωση παρατασιακού γιατρού στο νοσοκομείο μας που δεν ανανεώνεται η σύμβαση. Πρόκειται για εκδικητική απόλυση που έρχεται ως συνέχεια της περυσινής επιβολής προστίμου στον ίδιο, με πρόσχημα "απρεπούς συμπεριφοράς", ενώ στην πραγματικότητα ο συνάδελφος μίλησε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο».

Ενώ μια συνδικαλίστρια, ΠΕ διοικητικός, εκλεγμένη σε ΣΕΝΕ & ΠΟΕΔΗΝ (Τατιάνα Ευαγγελοπούλου), παρότι υπηρετεί επί χρόνια σε ένα σημαντικό και περίπλοκο πόστο με μετρήσιμα αποτελέσματα, αναίτια και χωρίς καν να έχει εκπαιδευτεί αντικαταστάτης, μετακινείται κάτω από τον μανδύα της «αναβάθμισης» σε θέση προϊσταμένης - με στόχο να απομονωθεί και να εκτεθεί - θέση που αρνείται απόλυτα αιτιολογημένα και σύννομα. «Σε πρόσφατη συνάντηση του ΣΕΝΕ με τον διοικητή, αυτός έφτασε στο σημείο να πει ότι θα μετακινήσει - ως προϊσταμένη πάλι! - τη συνάδελφο, αποδεικνύοντας ότι μοναδικός στόχος τους είναι η πάση θυσία απομάκρυνσή της από ένα πόστο που συναναστρέφεται με εκατοντάδες συναδέλφους και χειρίζεται τα θέματά τους πάντα με φιλεργατική διάθεση και κριτήριο», καταγγέλλει το Σωματείο, επισημαίνοντας ότι «δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μετακινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, θέλοντας και μη, με αδιαφανείς κι ατεκμηρίωτες διαδικασίες με αποτέλεσμα να αποδομούνται συστηματικά και με ευθύνη της διοίκησης οι κρίσιμες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Δεκάδες άλλοι συνάδελφοί μας, που προφανώς δεν περισσεύουν, παραμένουν ακόμη σε αναστολή ως ανεμβολίαστοι (απλήρωτοι και απελπισμένοι), ενώ κάλλιστα μπορούν να εργάζονται με αρνητικό rapid test. Εκατοντάδες κλήσεις σε απολογία και ποινές από τη διοίκηση σε συναδέλφους όλο το προηγούμενο διάστημα».

Το ΣΕΝΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να συσπειρωθούν στο Σωματείο, καλεί τη διοίκηση και τους εποπτεύοντες φορείς να ανακαλέσουν άμεσα τις απαράδεκτες αυτές αποφάσεις που στρέφονται ευθέως κατά των εργαζομένων, των ασθενών και της εύρυθμης λειτουργίας του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ