Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
Σε καλά χέρια

Στα χέρια του Ρώσου Νικολάι Πάβλοβιτς Γιέσιν βρίσκεται από την 1η Μαρτίου, η Εθνική ομάδα της Ελληνορωμαϊκής πάλης. Χτες, κατά την παρουσίαση τού αντικαταστάτη του Αριστείδη Γρηγοράκη από την Ομοσπονδία του αθλήματος, μίλησε για το στόχο του αλλά και τη διάθεσή του για δουλιά.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ μόνος μου δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ώστε η ελληνική πάλη να συνεχίσει να διακρίνεται παγκοσμίως. Στόχος μας είναι να μη λέμε πολλά αλλά να κάνουμε πολλά», είπε ο κ. Γιέσιν που υπέγραψε συνεργασία μέχρι το 2004 και τις οικονομικές του απολαβές να φτάνουν τις 3.500 δολ. το μήνα καθώς και η ενοικίαση οικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιέσιν αναγκάστηκε να σταματήσει την αθλητική του καριέρα σε ηλικία 26 χρόνων λόγω προβλημάτων στα γόνατα. Ετσι ξεκίνησε καριέρα προπονητή, αναδεικνύοντας δύο πρωταθλητές ΕΣΣΔ. Το 1993 ο κ. Γιέσιν ανέλαβε την εθνική ομάδα ελληνορωμαϊκής πάλης της Τουρκίας και ο Χαμζά Γερλικάγια αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Το 1995 μετακομίζει στην Κορέα, με την Εθνική ομάδα της οποίας το 1996 στην Ατλάντα ο Κβον Χο Σιμ αναδείχτηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 48κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ