Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Νέα ελληνική κόντρα

Στους ρυθμούς της δεύτερης ελληνικής κόντρας αλλά με ευρωπαϊκό χαρακτήρα κινούνται πλέον στον Ολυμπιακό, ο οποίος αύριο Πέμπτη υποδέχεται την ΑΕΚ (ΣΕΦ, 21.00, ΤV MAGIK) για τη δεύτερη αγωνιστική της β΄ φάσης στην Ευρωλίγκα.

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν έτοιμοι για το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο ελληνική ομάδα. Ομως, ο Λευτέρης Σούμποτιτς προσπαθεί να προσγειώσει τους παίκτες του αφού θεωρεί τον «Δικέφαλο» πιο δύσκολη ομάδα από το «τριφύλλι». «Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που μας έχει κερδίσει δύο φορές, και είναι σαφώς πιο δύσκολη απ' τον Παναθηναϊκό, αφού βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, έχει καλούς ψηλούς. Πρέπει να προσέξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ και τους αιφνιδιασμούς, να παίξουμε καλή άμυνα, να έχουμε γρήγορες επιστροφές και να μην παρασυρθούμε απ' τον ρυθμό της», τόνισε ο «Πίξι».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού διευκρίνισε ότι παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις του Χόλντεν η προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους παίκτες της ΑΕΚ αφού ο καθένας είναι ικανός να κάνει τη ζημιά. «Για κάθε αντίπαλο προετοιμαζόμαστε ξεχωριστά. Θα κάνουμε κάποιες κομπίνες για να τον περιορίσουμε, αλλά δεν είναι μόνο αυτός που πρέπει να προσέξουμε. Και οι Κακιούζης, Ντικούδης, Χατζής, Καρ, Μπετς είναι επικίνδυνοι, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή σε όλους».

ΑΕΚ: Οικονομικά προβλήματα

Μπορεί φέτος η ΑΕΚ να εντυπωσιάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά ωστόσο τα πράγματα στην ομάδα δεν είναι και τόσο ιδανικά. Αιτία τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «Ενωσίτες» και τους οδήγησαν σε αποχή από την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας. Και όλα αυτά ενόψει των αγώνων με Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Στην πλειοψηφία των παικτών οφείλονται μισθοί δύο ή και τριών μηνών, ενώ υπάρχουν πολύ μικρότερες οφειλές και προς τους δύο Αμερικανούς, Χόλντεν και Καρ. Πάντως, από τη διοίκηση δόθηκε η υπόσχεση ότι τα πάντα θα τακτοποιηθούν πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ζοτς: Ωρα για ανάκαμψη

Ως ευκαιρία για αγωνιστική ανάκαμψη κάλεσε τους παίκτες του να δουν το παιχνίδι με την Ολύμπια (ΟΑΚΑ, 21.00) ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός παραδέχτηκε ότι η ομάδα διέρχεται κάμψη αλλά τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να εξαλειφτεί μέσα από τα δύσκολα παιχνίδια. Οπως, για παράδειγμα, αυτό με την Ολύμπια. «Αυτή η αναμέτρηση αποτελεί για εμάς έναν ακόμη τελικό. Είναι ματς-κλειδί για τον όμιλο. Εχω ξαναπεί ότι σ' αυτή τη φάση της Ευρωλίγκα έχουμε να δώσουμε έξι τελικούς. Τον πρώτο τον χάσαμε και μας έχουν απομείνει ακόμη πέντε. Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας γι' αυτή τη φάση της διοργάνωσης και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη», δήλωσε ο «Ζοτς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εσωτερικός... φόβος (2005-11-24 00:00:00.0)
Ζητείται συγκέντρωση (2004-12-08 00:00:00.0)
Αναζητώντας... βάλσαμο (2004-01-28 00:00:00.0)
Κρίσιμες αναμετρήσεις (2003-01-29 00:00:00.0)
Είχε το... Γερμανό του (2002-03-08 00:00:00.0)
Εσωτερικές υποθέσεις (2002-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ