Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Υποπτα παιχνίδια...

Μπορεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ελλάδας - Τουρκίας για τη διοργάνωση του ΕΥΡΩ 2008 να έγινε κατόπιν εξαγγελιών για ιδανική συνεργασία, όμως τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται. Αιτία δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέτ Ετσεβίτ στο Υπουργικό Συμβουλίου τόνισε ότι εκτός των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Τουρκίας θα πρέπει να μετέχει και η εθνική της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». Μάλιστα τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παραγκωνίζει την ΤΔΒΚ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα σημαντικό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Πάντως ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού Φικρέτ Ουνλού φάνηκε πιο διαλλακτικός δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα. Ο Ουνλού είπε ότι το αίτημα για την από κοινού οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, διατυπώθηκε με την έγκριση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και δεν τίθεται θέμα να λάβει μέρος η λεγόμενη ΤΔΒΚ που δε συμμετέχει σε καμία διεθνή διοργάνωση και δεν είναι μέλος της ΟΥΕΦΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος και αυτός αναφέρθηκε στον όρο της συνεργασίας για μη αναφορά σε πολιτικά ζητήματα.

«Ζητήματα όπως αυτά (εφόσον επιβεβαιώνονται τα σχετικά ρεπορτάζ) ούτε τέθηκαν ποτέ, ούτε είναι δυνατόν να τεθούν. Οποιος ονειρεύεται να θέσει τέτοια ζητήματα θα πρέπει να αντιληφθεί πως η προσπάθεια που ξεκίνησε από τις δύο Ομοσπονδίες δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο άσκησης πολιτικής για εσωτερικούς ή άλλους λόγους. Ούτε σαν σκέψη δεν περνάει από το μυαλό μου η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η συμφωνία της ΕΠΟ με την ΠΟ Τουρκίας ως προνομιακός χώρος για την προβολή εξωπραγματικών, έτσι ή αλλιώς, απαιτήσεων, πολύ δε περισσότερο να μετατραπεί η συνυποψηφιότητα «σε πεδίο μάχης εντυπώσεων». Το ίδιο πιστεύω ακράδαντα πως ισχύει και για την ΠΟ Τουρκίας, με την οποία έχουμε ως σήμερα άριστη συνεργασία σε όλα τα ζητήματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γκαγκάτσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ