Τρίτη 19 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Ενάντια στην υποβάθμιση σχολείων γονείς και εκπαιδευτικοί

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση των σχολείων μας», δηλώνουν από κοινού οι Ενώσεις Γονέων Χανίων, Κισσάμου και Αποκορώνου, καταγγέλλοντας νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών που επιχειρείται με την υποβάθμιση δεκάδων σχολικών μονάδων. Οι Ενώσεις και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων καλούν σήμερα Τρίτη, στις 10 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας πείσει το υπουργείο και οι υπηρεσίες του ότι η υποβάθμιση των σχολείων προωθείται για το καλό της ομαλής λειτουργίας τους και της βελτίωσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας», τονίζουν οι γονείς, παραθέτοντας παραδείγματα από συγκεκριμένα σχολεία και τμήματα όπου αυξάνεται ο αριθμός μαθητών. Οπως προσθέτουν, «στα ολιγοθέσια η πείρα δείχνει ότι ενισχύεται το καθεστώς της υποστελέχωσης και ιδιαίτερα στο κομμάτι των ειδικοτήτων» και «δεν έχει αναιρεθεί η οριζόντια οδηγία για ανώτατο όριο τις 2 παράλληλες στηρίξεις ανά σχολική μονάδα, που είχε ως αποτέλεσμα, την περσινή χρονιά, 40 μαθητές με εγκεκριμένη γνωμάτευση να μείνουν εντελώς αστήριχτοι και δεκάδες να στηρίζονται μερικώς, αφού οι εκπαιδευτικοί έγιναν λάστιχο από τμήμα σε τμήμα και από σχολείο σε σχολείο και μοιράζονταν σε 2, 3 και 4 παιδιά». «Εδώ και τώρα να προχωρήσει έγκαιρα ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη και με κριτήριο την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας», τονίζουν οι Ενώσεις Γονέων στην ανακοίνωσή τους, την οποία το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας.

«Καμία λειτουργική υποβάθμιση στα σχολεία», δηλώνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Απέναντι στην προωθούμενη λειτουργική υποβάθμιση δεκάδων σχολικών μονάδων με επίκληση της εφαρμογής του νόμου, οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν τις συνέπειες για τους μαθητές που θα στοιβαχτούν μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας με τις διαπιστωμένες συνέπειες που είχε η διαχείρισή της, ενώ επισημαίνουν πως τη λογική των λειτουργικών υποβιβασμών των δημοτικών σχολείων ακολουθούν και τα νηπιαγωγεία του νομού, πολλά από τα οποία χάνουν το ένα ολοήμερο τμήμα τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό των λαϊκών οικογενειών, των εργαζόμενων γονιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις γονέων και εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων (2024-08-27 00:00:00.0)
Συντονισμένη δράση απέναντι στην πολιτική των συγχωνεύσεων (2024-08-16 00:00:00.0)
Αντιδράσεις ενάντια στους μαζικούς υποβιβασμούς σχολείων (2022-07-26 00:00:00.0)
Αποφασιστικότητα για συνέχιση του δίκαιου αγώνα (2021-10-16 00:00:00.0)
«Κάτω από τη βάση» σε κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας! (2021-01-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής (2016-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ