Κυριακή 10 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΓΚΑΖΙΕΣ

ΕΚΠΤΩΣΗ έως και 1.080 ευρώ προσφέρει η Opel θέλοντας να ευχαριστήσει τους αγοραστές για την πρώτη θέση που κατέκτησε στον πίνακα των πωλήσεων το 2001. Η προσφορά αυτή είναι κλιμακούμενη ως προς το όφελος και ισχύει για τα μοντέλα Opel Agila, Opel Corsa, Opel Astra και Opel Zafira, για περιορισμένο χρονικό διάστημα και αριθμό αυτοκινήτων. Περισσότερες πληροφορίες στο Δίκτυο Διανομέων Opel σε όλη την Ελλάδα.

***

ΜΠΟΡΕΙ να είχε μόλις τρεις ρόδες, να μην είχε πόρτες, ζώνες ασφαλείας ή παρμπρίζ. Παρ' όλ' αυτά, θεωρείται ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. 80 άνθρωποι έχουν ήδη εκδηλώσει επιθυμία να πληρώσουν 58.000 ευρώ για την απόκτησή του. Το τρίκυκλο Benz Patent Motor Car σχεδιάστηκε από τον Καρλ Μπενζ το 1886 και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε η παραγωγή του, που ανήλθε συνολικά σε 25 μονάδες. Εφοδιαζόταν από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 0,75 λίτρων και μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 16 χλμ./ώρα. Δε διέθετε τιμόνι, αλλά... πηδάλιο και το βάρος του έφτανε τα 265 κιλά. Σήμερα 80 άνθρωποι έχουν ήδη εκδηλώσει επιθυμία να πληρώσουν 58.000 ευρώ για την απόκτησή του. Αυτή την επιθυμία θα καλύψει η Mercedes κατασκευάζοντας αντίγραφα τα οποία θα είναι πανομοιότυπα, χειροποίητα και θα παραχθούν στη Γερμανία με χρήση αυθεντικών υλικών. Η μοναδική αλλαγή αφορά στον κινητήρα, που τροποποιήθηκε για να χρησιμοποιεί κανονική βενζίνη. Ασφαλώς, εξαιτίας των προδιαγραφών δεν μπορεί να λάβει έγκριση για χρήση στους δημόσιους δρόμους.

***

«ΦΑΙΔΡΑ» είναι το όνομα (συνεχίζει... ελληνικά) του πολυμορφικού που παρουσιάζει η Lancia. Η εξωτερική εμφάνιση της Phedra είναι αρκετά πρωτότυπη, με τους μεγάλων διαστάσεων προβολείς και την αντίστοιχα μεγάλη μάσκα να κυριαρχούν. Κατά τα άλλα, οι διαστάσεις, καθώς και οι λύσεις που υιοθετούνται είναι κοινές με τα τρία μοντέλα με τα οποία μοιράζεται τα βασικά εξαρτήματα (Fiat Ulysse, Peugeot 807 και Citroen C8). Επίσης και η εμφάνιση του εσωτερικού είναι ακριβώς ίδια. Θέλοντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες, η Lancia τοποθέτησε στη Phedra τρεις σειρές των δύο καθισμάτων, διαμορφώνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των επιβατών σε έξι. Η Lancia Phedra αναμένεται στην αγορά την άνοιξη, προικισμένη με ένα πολύ πλούσιο πακέτο εξοπλισμού και στοχεύοντας στη διαρκώς αυξανόμενη πίτα των πωλήσεων της κατηγορίας των MPV.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ