Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Με τον αγώνα τους πέτυχαν να γίνουν δεκτά τα βασικά τους αιτήματα

Σημαντική επιτυχία οι δεσμεύσεις που απέσπασαν χτες. Αναστέλλουν τη σημερινή απεργία και παραμένουν σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Σε επαγρύπνηση παραμένουν οι εργαζόμενοι
Σε επαγρύπνηση παραμένουν οι εργαζόμενοι
Με τον αγώνα τους να κλείνει πάνω από 30 μήνες δεκάδων μικρών και μεγάλων κινητοποιήσεων, απεργιών, συγκεντρώσεων και με την πλατιά αλληλεγγύη από εργατικά συνδικάτα και φορείς όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατάφεραν χτες μια σημαντική επιτυχία μπροστά στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης της επιχείρησης σε νέο ιδιοκτήτη. Πιο συγκεκριμένα, κι ενώ για σήμερα ήταν προγραμματισμένη νέα απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στην Αθήνα, με το προσωπικό να βρίσκεται απολυμένο και σε διαδικασία αποζημιώσεων, εν αναμονή της έναρξης των νέων συμβάσεων είχαν συνάντηση με την ειδική διαχείριση.

Εκεί, και κάτω από την πίεση του μεγάλου αγώνα τους έγιναν δεκτά τα βασικά τους αιτήματα, που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Θυμίζουμε ότι από την περασμένη Δευτέρα σύσσωμο το προσωπικό τόσο στη Λάρυμνα όσο και στις άλλες εγκαταστάσεις βρέθηκε «στο πόδι» για να αποτρέψει τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αφού έκανε «πλιάτσικο» στην περιουσία και τις πρώτες ύλες της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει την άμεση επαναλειτουργία της και κατ' επέκταση την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Με την ακούραστη προσπάθειά τους και την αποφασιστική τους στάση απέτρεψαν π.χ. τη φόρτωση γαιάνθρακα από το λιμάνι της Λάρυμνας, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να τους «πετάξει σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι», στο όνομα της παράδοσης του εργοστασίου «καθαρού» στον επενδυτή.

Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμά μας!

Μετά και από αυτές τις κινητοποιήσεις τα σωματεία συναντήθηκαν με την Ειδική Διαχείριση και ενημερώνουν ότι «έγιναν αποδεκτά τα βασικά αιτήματα που είχαμε θέσει με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων».

Πιο συγκεκριμένα, απέσπασαν δέσμευση ότι θα δοθεί σύντομα σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας των μονάδων της επιχείρησης, αξιοποιώντας τα έσοδα από την πώληση παραγωγής, πρώτων υλών και υποπροϊόντων στη συντήρηση υποδομών και των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Επίσης, δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος, τόσο στις εργολαβίες όσο και από τους μικρότερους εργολάβους έργου, ενώ κατά τη διάρκεια της συντήρησης δεν θα υπάρξει βλαπτική μισθολογική μεταβολή των εργαζομένων.

Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι δεν παύουν να έχουν «επιφυλάξεις για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων», όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες αποφάσισαν να αναστείλουν τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

«Δεν θα απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας, θα είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης», τονίζουν και καταλήγουν:

«Ο 30μηνος και πλέον ενωτικός αγώνας μας δεν πάει χαμένος, είμαστε μέσα στη ΛΑΡΚΟ όλοι οι εργαζόμενοι, δεν απολύθηκε κάνεις, είμαστε όλοι μαζί και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι τέλους.

Στέλνοντας από καρδιάς τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα σωματεία και τους εργαζόμενους που εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους, δηλώνουμε ότι: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος. Καλή αντάμωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ