Παρασκευή 29 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις από τις σχολικές καθαρίστριες

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους έδωσαν οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Ιωαννιτών, απαιτώντας την πρόσληψή τους ώστε τα σχολεία να είναι καθαρά για τα παιδιά. Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στα Λιθαρίτσια και αμέσως μετά προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο, ενώ συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του δήμου, μιας και ο δήμαρχος ήταν απασχολημένος.

Η απάντηση του γενικού γραμματέα ήταν προκλητική, καθώς το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του δήμου η λύση είναι να αυξήσει τα ήδη πανάκριβα δημοτικά τέλη για να καλύψει τις υπερβολικές, όπως χαρακτήρισε, απαιτήσεις των καθαριστριών για επαναπρόσληψή τους, δηλαδή για καθαρά σχολεία. Ενώ αρνήθηκε κάθε στήριξη του αγώνα τους αφού χαρακτήρισε αδύνατη τη μίσθωση λεωφορείου για τη μετακίνηση των καθαριστριών στην Αθήνα για να παρέμβουν και στο αντίστοιχο υπουργείο.

Ακόμη πιο προκλητική είναι η στάση της δημοτικής αρχής να προγραμματίσει Δημοτικό Συμβούλιο για τα τέλη Αυγούστου, παρά την απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για άμεση σύγκλησή του, ώστε να συζητηθεί το θέμα των καθαριστριών, την οποία προσυπογράφουν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων παρατάξεων. Οι εργαζόμενες κάλεσαν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, κάθε εργαζόμενο να στηρίξουν τον αγώνα τους για καθαρά σχολεία, ενώ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες.

Στην Κέρκυρα

«Για μια ακόμα χρονιά η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές και των τριών δήμων του νησιού, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, γενικά για τη δημόσια υγεία, προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου που θέλει και πάλι υποστελεχωμένα τα σχολεία και στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας», αναφέρει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Ετσι, για τη νέα σχολική χρονιά, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του νησιού μας αποφάσισαν να κρατήσουν τον ίδιο πολύ χαμηλό αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Για τις 168 σχολικές μονάδες του νησιού προκηρύσσονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 146 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, για τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας προβλέπονται 108 θέσεις, για τον δήμο Βόρειας Κέρκυρας 18 και για τον δήμο Νότιας Κέρκυρας 20. Να σημειωθεί πως λίγο λιγότερες από τις μισές των παραπάνω θέσεων δεν είναι καν πλήρους απασχόλησης. Π.χ. στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας που έχει βγάλει τη σχετική προκήρυξη, προβλέπονται 30 συμβασιούχοι μερικής και 78 συμβασιούχοι πλήρους απασχόλησης! Για άλλη μία χρονιά δηλαδή δεν αντιστοιχεί ούτε καν ένας εργαζόμενος ανά σχολική μονάδα», υπογραμμίζει, σημειώνοντας πως αυτό γίνεται τη στιγμή που η πανδημία ξαναφουντώνει μέσα στο καλοκαίρι.

«Η λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων βρίσκεται στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, βρίσκεται στην πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας! Η λύση αυτή δεν πρόκειται να δοθεί από κανέναν "σωτήρα" παρά μόνο από τον αγώνα των ίδιων των συναδέλφων με το Σωματείο μας στο πλευρό τους, τους οποίους καλούμε να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά σε αυτό, για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας», καταλήγει ο Σύνδεσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ