Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εκλογική συνεργασία Δημοκρατικού Κόμματος - «Δράσης»

Το σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) επισημοποίησε χτες την εκλογική συνεργασία με το νέο κόμμα «Azione» (Δράση), ενόψει των πρόωρων εκλογών στις 25 Σεπτέμβρη και ενώ τα εθνικιστικά κόμματα «Αδέλφια της Ιταλίας», Λέγκα και «Φόρτσα Ιτάλια», έχουν προχωρήσει ήδη σε συμμαχία και προηγούνται στις δημοσκοπήσεις.

Η συμπόρευση DP και «Δράσης» προβλέπει ότι οι υποψηφιότητες για τις μονοεδρικές περιφέρειες θα καθοριστούν ως εξής: Σε ποσοστό 70% οι υποψήφιοι θα ανήκουν στους Δημοκρατικούς και το υπόλοιπο 30% στο «Azione». Στον τηλεοπτικό χρόνο των δύο πολιτικών δυνάμεων, θα τηρηθεί η ίδια αναλογία.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκλογική συμμαχία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιέχει βασικά στοιχεία, με στόχο να κερδίσουμε την αναμέτρηση με τη δεξιά», τόνισε ο γραμματέας του PD, Ενρ. Λέτα, προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο η χώρα μας, μετά την κυβέρνηση Ντράγκι, να περάσει σε μια φάση στην οποία πρωθυπουργός μπορεί να αναλάβει η Τζόρτζια Μελόνι».

«Η συμφωνία αυτή με ικανοποιεί και με καλύπτει πλήρως, υπάρχει σημαντική αναφορά στην "ατζέντα Ντράγκι". Θεωρώ ότι το ματς σήμερα ξανανοίγει, διότι δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί επιθυμούν να ακολουθήσουν παθητικά μια πρόταση που τους θέτει στο περιθώριο της Ευρώπης», δήλωσε ο επικεφαλής του «Αzione» και πρώην υπουργός Βιομηχανίας, Κ. Καλέντα.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, το PD συγκεντρώνει 23% της πρόθεσης ψήφου και το «Azione» 6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ