Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η Πάτρα στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων

Από τις 11 έως τις 17 Αυγούστου διεξάγονται στο Κόβεντρι της Βρετανίας οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες Πόλεων (ICG). Στους αγώνες συμμετέχει και η Πάτρα με αποστολή που θα αποτελείται από 8 αθλητές ποδοσφαίρου και 7 αθλητές στίβου, ενώ συνοδοί θα είναι οι προπονητές ποδοσφαίρου Βασίλης Μπιρλής και στίβου Λυμπεράτου Ολυμπία και Βασίλης Σουβαλιώτης, με αρχηγό τον Κ. Παπαγιαννόπουλο.

Επικεφαλής της αποστολής της πόλης θα είναι ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας.

Οπως σημειώνει ο Διονύσης Πλέσσας, ο θεσμός φέρνει κοντά νέους με διαφορετική εθνικότητα, φυλή, κουλτούρα, ήθη και έθιμα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού, ενισχύοντας τη φιλία και τη συνεργασία των λαών απέναντι και στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου παγκόσμιου αθλητισμού. Μάλιστα, έκανε αναφορά στην ιστορία του εμπνευστή και ιδρυτή των ICG, Κροάτη Μεδόθιου Κλέμενς, ο οποίος το 1944, σε ηλικία 12 ετών, είδε τους γονείς του να δολοφονούνται από τους ναζί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ