Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο επίκεντρο η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Με εκπροσώπους του Παναθλητικού Ομίλου Ατσαλένιου Ηρακλείου συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Συνάντηση με τον Παναθλητικό Ομιλο Ατσαλένιου (ΠΟΑ) Ηρακλείου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του Κόμματος και μέλος της ΕΠ Κρήτης, Μανώλη Συντυχάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Τάσος Χιώτης, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μάνος Καραντεμοίρης, μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού της ΤΕ, Κώστας Λιάπης, σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Στέφανος Βαρδάκης, στέλεχος της ΚΝΕ.

Στη συζήτηση με το ΔΣ του Συλλόγου αναδείχτηκε η συμβολή των προσφύγων από τη Μικρά Ασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με την ίδρυση ομάδων όπως ο ΠΟΑ αλλά και άλλες στην περιοχή του Ηρακλείου. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, τιμώντας την προσφορά του Συλλόγου στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής όχι μόνο του Ατσαλένιου, κατεξοχήν προσφυγικής συνοικίας, αλλά και ευρύτερα, παρέδωσε στο ΔΣ του ΠΟΑ το βιβλίο - έκδοση της ΚΕ του Κόμματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που αναδεικνύει όχι μόνο τις αιτίες των συμβάντων της εποχής και της τραγωδίας που έζησε ο ελληνικός λαός, αλλά συμβάλλει στο να βγουν συμπεράσματα για τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο ξέσπασμα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου με θύματα πάντα τους λαούς.

Στην συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στα προβλήματα του Συλλόγου λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης από τη μεριά του κράτους, κάτι που ισχύει για το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και στη συμβολή του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία καθώς αποτελεί διέξοδο για άθληση εκατοντάδων παιδιών της περιοχής και ευρύτερα αλλά και πυλώνα πολιτιστικής δραστηριότητας.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, όπως ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης, στηρίζει με κάθε τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που λόγω της οικονομικής κρίσης, της γενικευμένης ακρίβειας αλλά και των απαιτήσεων για την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων αντιμετωπίζει την όξυνση των σοβαρών χρόνιων προβλημάτων. Ειδικά το Μητρώο, όπως τονίστηκε, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας των ερασιτεχνικών ομάδων αφού αποτελεί δίκοπο μαχαίρι για την επιβίωσή τους. Ταυτόχρονα, ανέδειξε την ανάγκη άμεσης τακτικής επιχορήγησης από το κράτος ώστε να καλυφθούν τα πάγια έξοδα των αγώνων, όπως διαιτητών, γιατρών, εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ