Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στην τοποθέτηση τουρνικέ στο ΑΠΘ

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας - παρέμβαση προχώρησαν φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης το πρωί του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή, αντιδρώντας στην απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ να τοποθετήσουν σύστημα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ) στο κτίριο Διοίκησης.

Μοιράζοντας την ανακοίνωσή τους και φωνάζοντας συνθήματα, ανέδειξαν ότι και αυτή η απόφαση αποτελεί πτυχή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

«Για ακόμα μια φορά η Πρυτανεία, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση, ενισχύει το πλαίσιο καταστολής, που συνδέεται άμεσα με την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς, την ενίσχυση του "πανεπιστημίου ΑΕ". Μια τέτοια απόφαση στόχο έχει να απομακρύνει τους εκπροσώπους των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων από το αναφαίρετο δικαίωμά τους να παρεμβαίνουν στα όργανα εκείνα που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων για τους όρους σπουδών τους, τη λειτουργία των Τμημάτων, της μέριμνας», τονίζεται στην ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές απαιτούν: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα κενά. Καμία σκέψη για την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαίσιο. Οχι στα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας στα Ιδρύματα. Ούτε σκέψη για τοποθέτηση ΟΠΠΙ στις σχολές. Να απομακρυνθεί - να μην τοποθετηθεί κάθε είδους εξοπλισμός που αφορά τον έλεγχο εισόδου στον χώρο του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ