Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Υπουργική Απόφαση για τα Συμβούλια Διοίκησης των ΑΕΙ

Την Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την εκλογική διαδικασία των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης των AEI έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η Απόφαση, που αποτελεί βήμα υλοποίησης του αντιδραστικού νόμου - πλαίσιο ο οποίος ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι, καθορίζει το ειδικότερο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, έκδοσης της προκήρυξης, υποβολής των υποψηφιοτήτων, εφαρμογής του συστήματος της ταξινομικής ψήφου, εκλογιμότητας των υποψηφίων, καταμέτρησης των ψήφων και ζητημάτων σχετικά με την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου.

«Ξεκινάμε δυναμικά την υλοποίηση του νόμου - πλαίσιο για τα ΑΕΙ», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως «η ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης είναι κομβική σε αυτήν τη νέα πορεία». Το υπουργείο συνοδεύει τη δημοσιοποίηση της ΚΥΑ με εύηχες έννοιες γύρω από τον θεσμό των Συμβουλίων Διοίκησης («αξιοκρατία», «πλουραλισμός», «εξωστρέφεια», «συλλογικότητα» κ.λπ.), όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα για το σύνολο του καταδικασμένου από φοιτητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια νόμου. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης, που είναι συγκεντρωτικό και ακόμα λιγότερο αντιπροσωπευτικό, συνάδει απόλυτα με τις κεντρικές στοχεύσεις των αλλαγών που ψηφίστηκαν, στην οικοδόμηση ενός επιχειρηματικού πανεπιστημίου.

Σημειωτέον, στα ΑΕΙ στα οποία έληγε η θητεία των πρυτανικών αρχών στις 31 Αυγούστου το υπουργείο καλεί να εκδοθεί το αργότερο έως τις 22 του μήνα η προκήρυξη για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προωθείται περαιτέρω θωράκιση της επιχειρηματικής λειτουργίας (2022-11-11 00:00:00.0)
Δεν έγιναν οι εκλογές του νέου αντιδραστικού νόμου (2012-02-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-20 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» για νέο εκλογικό νόμο (2003-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ