Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Μιχάλη Καρανικολάου

«Εφυγε» χτες από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σύντροφος Μιχάλης Καρανικολάου, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μ. Καρανικολάου γεννήθηκε το 1946 στον Πολύανθο Ροδόπης. Προερχόταν από προσφυγική οικογένεια, από τη Μικρά Ασία. Οι γονείς του ήταν αγρότες. Σπούδασε την επιστήμη της Δασολογίας στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ, επιστήμη την οποία υπηρέτησε έως το 2009, όπου και βγήκε στη σύνταξη από το ελληνικό Δημόσιο. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Κομοτηνής. Συνταξιοδοτήθηκε από την Επιθεώρηση Δασών ΑΜΘ με τον τίτλο του επιθεωρητή Δασών. Τα τελευταία 27 χρόνια ζούσε με την σύζυγό του, Γιώτα Καρανικολάου, στον Πολύανθο. Απέκτησαν δύο παιδιά, την Γιάννα, 46 ετών σήμερα, και τον Ευγένη, 42 ετών.

Μέσα από τις γραμμές του Κόμματος ο σύντροφος είχε αναπτύξει πρωτοπόρα κοινωνική και συνδικαλιστική δράση στον κλάδο των δασολόγων και στην Τοπική Διοίκηση. Υπήρξε συνεπές μέλος του ΚΚΕ από το 1974 μέχρι και τον θάνατό του.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ιάσμου και η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην γυναίκα του Γιώτα, στα παιδιά και στους οικείους του.

Η σορός του θα τεθεί για «αποχαιρετισμό» σήμερα Τρίτη στις 3 μ.μ., στην αίθουσα τελετών «Billy's Palace» απέναντι από τα Κοιμητήρια Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ