Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΒΑΝΑ.-- Συνεχιζόταν και χτες στην επαρχία Ματάνσας η προσπάθεια των πυροσβεστών (Κουβανών, Βενεζουελανών, Μεξικανών) να ολοκληρώσουν την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς σε μεγάλη βάση δεξαμενών πετρελαιοειδών που εκδηλώθηκε στις 5 Αυγούστου μετά από κεραυνό. Η φωτιά είχε πλήρως οριοθετηθεί με τη χρήση επιβραδυντικού αφρού και τη χρήση εναέριων μέσων, ενώ άφησε πίσω της 1 νεκρό, 14 πυροσβέστες ακόμα αγνοούμενους και μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά, αφού η συγκεκριμένη εγκατάσταση, όπου πλήγηκαν 3 δεξαμενές με εγχώριο πετρέλαιο, τροφοδοτούσε την κύρια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Λίγο πάνω από το 65% έφθασε προχτές η συμμετοχή των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Βουλής στην Κένυα. Ποσοστό 80% είχε καταγραφεί στις εκλογές του 2017. Εάν δεν καταφέρει ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, ο (απερχόμενος αντιπρόεδρος) Γουίλιαμ Ρούτο και ο (για πέμπτη φορά υποψήφιος) Ράιλα Οντίνγκα, να πάρει πάνω από το 50% των ψήφων, τότε θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών. Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα αναμένονται την επόμενη βδομάδα.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ.-- Ο Αμερικανός στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών, Μάικλ Λάνγκλεϊ, ανέλαβε και επίσημα επικεφαλής της διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική, AFRICOM. Είναι ο πρώτος «τετράστερος» Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει τέτοιο αξίωμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι προμήθειες ενός εμβολίου για την πρόληψη της μόλυνσης με τον φονικό ροταϊό στα παιδιά είτε έχουν εξαντληθεί στην Κένυα, στην Τανζανία, στη Σενεγάλη και το Καμερούν είτε κοντεύουν να εξαντληθούν, δήλωσαν στο «Ρόιτερς» αξιωματούχοι που είναι επιφορτισμένοι με τα προγράμματα εμβολιασμού μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διανομή των εμβολίων η φαρμακευτική εταιρεία GSK. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε χρόνο έως και 200.000 παιδιά πεθαίνουν από τον υψηλής μεταδοτικότητας ιό, ο οποίος είναι η κυρίαρχη αιτία πρόκλησης της οξείας γαστρεντερίτιδας που προκαλεί αφυδάτωση σε παιδιά κάτω των 5 ετών παγκοσμίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ