Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στην επαρχία Ριαζάν

Συνεχίζονται οι πολυήμερες δασικές πυρκαγιές στη ρωσική επαρχία Ριαζάν, με τον Πρόεδρο της χώρας Βλ. Πούτιν να παραδέχεται τη «δύσκολη κατάσταση» λόγω «των αντίξοων μετεωρολογικών συνθηκών», δηλαδή της παρατεταμένης ζέστης.

Οι πυρκαγιές στη Ριαζάν, περίπου 250 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, έχουν καταστρέψει περισσότερα από 117.000 στρέμματα και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας «θα τεθούν υπό έλεγχο μέσα σε δύο ή τρεις μέρες και θα έχουν κατασβεστεί εντελώς σε μία ή δύο βδομάδες».

Την προηγούμενη βδομάδα ο καπνός που εκλύθηκε από τις πυρκαγιές αυτές κάλυψε μέρος της Μόσχας, ενώ τις προηγούμενες μέρες η μυρωδιά του καμένου ήταν αισθητή σε πολλές συνοικίες της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στην Πορτογαλία πάνω από 1 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Τεράστια είναι η καταστροφή από τις φετινές δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, όπου έχουν καεί μέχρι στιγμής 1.040.000 στρέμματα και η ξηρασία συνεχίζεται. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιφάνεια που έχει καταστραφεί μετά τις πυρκαγιές του 2017, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι και καταστράφηκαν περισσότερα από 5,3 εκατ. στρέμματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Διατήρηση της Φύσης και των Δασών (ICNF).

Το ICNF αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου στην Πορτογαλία είχαν καταγραφεί «12% λιγότερες πυρκαγιές» σε σχέση με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, αλλά η επιφάνεια που κάηκε «ήταν κατά 30% μεγαλύτερη».

Φέτος η πιο σοβαρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα, μια ορεινή περιοχή στην κεντρική Πορτογαλία, ένα παγκόσμιο γεωπάρκο αναγνωρισμένο από την UNESCO. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να σβήσουν την πυρκαγιά στη βόρεια επαρχία Βίλα Ρεάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ