Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Την Κυριακή 28 Αυγούστου

-- Οι Οργανώσεις Πετραλώνων και Καλλιθέας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τους νεκρούς του ολοκαυτώματος των Παλαιών Ανω Σφαγείων, στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Ελπίδας στα Ανω Παλαιά Σφαγεία στα Ανω Πετράλωνα.

-- Η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης των εκτελεσμένων της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και της εποποιίας του ΔΣΕ από τα Ομαλά στις 8 μ.μ. στο συγκεκριμένο χωριό. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κουρούκλης, μέλος της ΤΕ.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προς τιμήν των αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο μεγάλο Μπλόκο της Κοκκινιάς στις 17/8/1944, καλούν σε εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου.

Σε Ξάνθη και Εβρο

-- Τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ που έδρασαν στην περιοχή θα τιμήσουν οι ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αφορμή τα 75 χρόνια από τον θάνατο του καπετάνιου του Αρχηγείου Ξάνθης του ΔΣΕ Παναγιώτη Αρελάκη (Νιόνιου).

Σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στα ΠΡΟΚΑΤ, προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε!».

Την Κυριακή 28 Αυγούστου εκδηλώσεις στο Δασικό Χωριό και συγκεκριμένα: Πεζοπορία στον λόφο Χαϊντού, όπου θα γίνει ανάλυση των επιχειρήσεων του διαστήματος 21-24 Αυγούστου 1947. Στη συνέχεια ομιλία από τον Σάκη Βαρδαλή, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και παρουσίαση στοιχείων για τη δράση του ΔΣΕ στην Ξάνθη. Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη: Στις 8 π.μ. για όσους θα συμμετέχουν στην πεζοπορία και στις 10.30 π.μ. για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

-- Εκδηλώσεις με αφορμή τα 78 χρόνια από την απελευθέρωση των Φερών και του Διδυμότειχου από τους ναζί κατακτητές διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, σε συνεργασία με τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στις 28 και 29 Αυγούστου και στις 4 Σεπτέμβρη.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Φερών. Θα μιλήσει ο Σταύρος Μπάζας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος ε.α. και στέλεχος του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο μνημείο για την απελευθέρωση του Διδυμότειχου (1ο χλμ Διδυμότειχου - Ελληνοχωρίου). Θα μιλήσει ο Σταμάτης Γκατζίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Διδυμότειχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και στέλεχος του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος ε.α. και στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στο Διδυμότειχο από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ