Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Bιβλιοπαρουσιάσεις της έκδοσης «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή»

Συνεχίζονται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ οι εκδηλώσεις παρουσίασης της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ, ως εξής:

-- Από την Τομεακή Επιτροπή Ηλείας σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Παναγιάς. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Από την ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Μόσχος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

-- Η ΚΟΒ Φαρσάλων του ΚΚΕ διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις 29 και 30 Αυγούστου με θέμα «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή. Συμπεράσματα για το εργατικό - λαϊκό κίνημα». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στην πλατεία Λαού, με έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και καλωσόρισμα από την ΚΟΒ Φαρσάλων.

Η έκθεση θα συνεχιστεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο. Θα πραγματοποιηθεί επίσης παρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», από την Γεωργία Καπέτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Φώτη Παπανικολάου (κιθάρα, φωνή), Δημήτρη Πατούλια (ακορντεόν, φωνή) και Θεολόγη Σίκαλο (μπουζούκι). Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί περίπτερο γνωριμίας με την ΚΝΕ.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ιμπεριαλιστική Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Καλαμαριάς. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, και στο εμβληματικό του έργο «Μικρά Ασία». Συμμετέχουν: Mαρία Φραγκούλη, Λάμπρος Καφκούλας, Λεωνίδας Mουλαγιαννιός, Nίκος Ταλέας, Tριαντάφυλλος Χαλκιάς, Γιάννης Φιλιππουπολίτης, Λεωνίδας Κυρίδης, Θωμάς Κωστούλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ