Τρίτη 30 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ
Κινητοποίηση το Σάββατο για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία

Από τη συμμετοχή της Επιτροπής στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Από τη συμμετοχή της Επιτροπής στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Στην κινητοποίηση που διοργανώνει την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στη γέφυρα Βασιλικού, στις 10.30 το πρωί, καλεί η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου. Τη διοργάνωση της κινητοποίησης έλαβε η Επιτροπή σε συνέλευση που έγινε την περασμένη βδομάδα στο Μπούρτζι Χαλκίδας.

Καταγγέλλοντας κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο που παίζουν με τις ζωές των κατοίκων, η Επιτροπή τονίζει πως δύο χρόνια μετά την πλημμύρα, οι εξαγγελίες για την επικαιροποίηση της οριοθέτησης και της μελέτης του Λήλαντα έχουν μείνει στα λόγια, καθώς τα χρονοδιαγράμματα που υποσχέθηκαν δεν τα τήρησαν ποτέ.

«Κυβέρνηση - Περιφέρεια - δήμος είναι συνένοχοι στον εμπαιγμό σε βάρος μας», σημειώνει η Επιτροπή, προσθέτοντας πως στο αίτημά της για ολοκληρωμένη παρέμβαση από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του ποταμού, η περιφερειακή αρχή κυνικά τους απάντησε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι μια άσκηση κόστους - οφέλους. Δηλαδή θα προχωρήσουν με έργα επιλεκτικά κατά τόπους, επειδή είναι η καλύτερη λύση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει πως «δεν δεχόμαστε οι ζωές μας να μπαίνουν στο ζύγι. Μας λένε ότι ποτέ δεν θα είμαστε ασφαλείς. Παραδέχτηκαν ότι και μετά τις παρεμβάσεις που θα κάνουν, ο Λήλας μπορεί να υπερχειλίσει και πάλι. Η τοποθέτησή τους για ένα "έργο ρεαλιστικό" είναι αποκαλυπτική. Ρεαλισμός για αυτούς είναι να μην ξοδέψουν τόσα πολλά λεφτά. Ρεαλισμός για αυτούς είναι "να περιορίσουμε τις συνέπειες της επόμενης υπερχείλισης του Λήλαντα και να μάθουμε στα παιδιά στο σχολείο πώς αντιμετωπίζουμε ένα πλημμυρικό φαινόμενο".

Για τις γέφυρες το μπαλάκι το πετάνε στο υπουργείο Υποδομών. Τα Φύλλα είναι 2 χρόνια χωρίς γέφυρα. Οι κάτοικοι επιβαρύνονται και οι επαγγελματίες έχουν γονατίσει οικονομικά. Απίστευτη ταλαιπωρία!

Δεν σταματάμε εδώ! Ολοι στον δρόμο να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας! Είναι δικαίωμά μας. Θα το κερδίσουμε».

«Οχι άλλη πλημμύρα! Οχι άλλοι νεκροί! Απαιτούμε να γίνουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, να αποκατασταθούν οι γέφυρες και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις με ευθύνη του κράτους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει και ο αγώνας για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας (2023-05-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα οι πλημμυροπαθείς στο Ληλάντιο Χαλκίδας (2022-08-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στις 4 Σεπτέμβρη (2022-08-19 00:00:00.0)
Ο λαός ζει με τον φόβο της επόμενης νεροποντής (2022-08-06 00:00:00.0)
Με συλλογικές διαδικασίες οργανώνεται ο αγώνας διεκδίκησης (2021-09-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον έναν χρόνο από τις φονικές πλημμύρες (2021-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ