Κυριακή 10 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Δάσκαλός τους, ο Γκαίμπελς

Αν ζούσε σήμερα ο μεγάλος ψευδολόγος του ναζισμού, που οδηγήθηκε στο ίδιο τέλος (την αυτοκτονία), όπως και το αφεντικό του στο υπόγειο καταφύγιο της καγκελαρίας, θα είχε φρενιάξει από το κακό του, για την αντιγραφή των μεθόδων του από τους σύγχρονους γκαιμπελίσκους του αμερικανικού imperium.

Ο κορυφαίος προπαγανδιστής του Γ` Ράιχ είχε χρησιμοποιήσει το πολιτικό ψεύδος ως συνακόλουθο στοιχείο της εξουσίας και σε τέτοια έκταση, ώστε το πίστευε τελικά και ο ίδιος. Και υποστήριζε ότι με την επανάληψη και την ομαδική πλύση εγκεφάλου «κάτι μένει τελικά» ως ...αλήθεια, κατά τη θεωρία του Παυλόφ για τα εξαρτημένα αντανακλαστικά.

Τώρα οι επίγονοι - εκπρόσωποι της νεότερης «νέας τάξης» ξεπερνάνε τον αρχιψεύτη εκείνο δάσκαλό τους και από την παραπληροφόρηση που βαπτίζουν προπαγάνδα - από τη βιοτεχνική ας πούμε παραγωγή - περνάνε επίσημα στη βιομηχανία κατασκευής του ψεύδους.

Η νέα - ιμπεριαλιστική - τάξη τους, αφού καταργεί κάθε αρχή δικαίου, οικοδομεί την πλανητική εξουσία του τρόμου πάνω σε εικονικές κατασκευές παραπλάνησης.

Κατασκευάζει, με τη συνδρομή της υψηλής τεχνολογίας, έναν πλαστικό εικονικό κόσμο, όπου το επίσημο ψεύδος παραπλάνησης και χειραγώγησης θεσμοθετείται ως εργαλείο της παγκοσμιοποίησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ας θυμηθούμε αυτήν την πορεία, αρχίζοντας από την Μαντλίν Ολμπράιτ, τις ανακοινώσεις του Τόνι Μπλερ, μπροστά από την προεδρική κατοικία και τα αντιπαθητικά, ειρωνικά και σχεδόν χαμογελαστά εκείνα πρόσωπα και προσωπεία, που μεταβάπτιζαν τις δολοφονίες αμάχων από τους «χειρουργικούς» βομβαρδισμούς σε «παράπλευρες απώλειες» ...ανθρωπιστικού, περίπου, χαρακτήρα.

Μια ψευδεπίγραφη αυτοκρατορία της «νέας τάξης» στηρίζει την εφήμερη - για την ιστορία - επικυριαρχία της στην κινούμενη άμμο της βίας, της απάτης και του ψεύδους.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ