Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μαζική κινητοποίηση εργαζομένων στη Νέα Υόρκη

Μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν, την περασμένη Δευτέρα, εργαζόμενοι των μονοπωλίων «Amazon», «Starbucks» κ.ά., διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Η κινητοποίηση, που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Amazon Labor Union (ALU), ξεκίνησε με διαμαρτυρία μπροστά από τα σπίτια των μεγαλομετόχων Τζεφ Μπέζος και Χάουαρντ Σουλτς, ενώ συνεχίστηκε με μαζική πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Τάιμς.

Το «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι πολλών κλάδων, καθώς χιλιάδες Αμερικανοί και μετανάστες αγωνίζονται να ιδρύσουν σωματεία και διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για αύξηση των μισθών και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και την αντεργατική νομοθεσία που βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.

Σε αυτό το φόντο, τον δρόμο του απεργιακού αγώνα ετοιμάζονται να πάρουν για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια περίπου 115.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, εάν έως τις 16 Σεπτέμβρη δεν εξασφαλίσουν στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, που είδαν το 30% των συναδέλφων τους να απολύεται μέσα στα τελευταία 6 χρόνια, ζητούν μισθολογικές αυξήσεις 24%, δεδουλευμένα και επιδόματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ