Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Αναστολή λειτουργίας, στον «αέρα» φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι

Ανακοίνωση από την ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ

Ορατός είναι ο κίνδυνος για το κλείσιμο του Γηροκομείου Ιεράπετρας, αφήνοντας στον «αέρα» τους φιλοξενούμενους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, μετά και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου «ομολογήθηκε από τη δημοτική αρχή ότι το γηροκομείο θα αναστείλει τη λειτουργία του έως ότου παραδοθεί το νέο κτίριο!», όπως καταγγέλλει η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι παραμένει μετέωρο ποια θα είναι η νομική μορφή του, ποιος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης του γηροκομείου!

«Μία είναι η λύση που πραγματικά έχουν ανάγκη οι Ιεραπετρίτες και κυρίως οι απόμαχοι της δουλειάς που έχουν τέτοιες ανάγκες: Να περάσει άμεσα το γηροκομείο στην ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους, ώστε με την αναγκαία χρηματοδότηση, την εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού και του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του με ικανοποίηση των αναγκών φροντίδας σε όσους ηλικιωμένους έχουν ανάγκη σύμφωνα με το σύγχρονο επίπεδο διαβίωσης και ταυτόχρονα να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του κτιρίου που προορίζεται για τη μετεγκατάσταση της δομής», σημειώνει η ΚΟ. Και υπενθυμίζει τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κόμματος τον Μάη του 2020 με θέμα την τότε απόφαση για διακοπή λειτουργίας του γηροκομείου και τον Μάρτη του 2022 με θέμα την έλλειψη δημόσιων δομών φροντίδας ηλικιωμένων στην Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι «ενώ δόθηκαν εκατομμύρια για το νέο κτίριο, οι θέσεις ωφελούμενων που θα μπορεί να καλύψει είναι λιγότερες από την τωρινή δομή. Η επικίνδυνη αυτή πολιτική που υπηρετούν κυβερνήσεις, δημοτική αρχή και Περιφέρεια φέρνει τα άτομα τρίτης ηλικίας, με πολλά από αυτά ανήμπορα - και τους εργαζομένους που τους φροντίζουν, μπροστά στον κίνδυνο να πεταχτούν άμεσα έξω από τη συγκεκριμένη δομή».

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ απαιτεί την αναστολή της σχετικής απόφασης και να δοθεί άμεσα παράταση στη λειτουργία του Γηροκομείου με ταυτόχρονη επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του κτιρίου και υποδομών, το οποίο θα διασφαλίζει τη φιλοξενία τουλάχιστον του ίδιου αριθμού ηλικιωμένων με το σημερινό!

«Αμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα εμποδίσει το κλείσιμο της τωρινής δομής μέχρι την αδειοδότηση και εξοπλισμό του νέου Γηροκομείου. Ειναι απαράδεκτος και καταδικαστέος ο κυνισμός της δημοτικής αρχής, όπως εκφράστηκε διά στόματος της αρμόδιας αντιδημάρχου, όπου επικαλέστηκε τον νόμο για να πει στις οικογένειες των φιλοξενουμένων να φροντίσουν για τη διαμονή των ανθρώπων τους και σε άλλες δομές της Κρήτης! Αυτή τους η συμπεριφορά φανερώνει το μέγεθος της σύγχρονης βαρβαρότητας που αντιμετωπίζει ο λαός και ειδικά οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από το κράτος, τους μηχανισμούς του και το πολιτικό προσωπικό που το υπηρετούν», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καλεί τις λαϊκές οικογένειες της Ιεράπετρας, τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς που εξαθλιώνουν τη ζωή τους και ειδικότερα τη διαβίωση των απόμαχων της δουλειάς όπως είναι οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ