Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στον... «αέρα» 380 μαθητές του 6ου Λυκείου

Στον... «αέρα» βρίσκονται 380 μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, καθώς 2 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό στις 3 Μάρτη 2021.

Στην τελευταία επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από μηχανικό για την πρόοδο των εργασιών, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχολική μονάδα από την αρχική κατασκευή του το 1982 και ο σεισμός ήρθε να το αναδείξει, με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον εργασίες για την ασφαλή λειτουργία του. Οι λύσεις που εξετάζονται προβλέπουν είτε τη διπλοβάρδια με το διπλανό γυμνάσιο, είτε τη μετεγκατάσταση σε ιδιωτικά ΙΕΚ και σε αίθουσες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον σεισμό στις 3/3/2021, το σχολείο είχε κριθεί ακατάλληλο μετά από ελέγχους από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (Κτ.Υπ.)», στις 15 και 17 Μάρτη. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, στις 6 Απριλίου, το σχολείο κρίθηκε κατάλληλο, γεγονός που είχαν καταγγείλει τότε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Πέτρο Κρίκη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισκέφτηκε το σχολείο και συναντήθηκε με τον διευθυντή του. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Γιάννης Παναγιώτου, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και πρόεδρος της Ενωσης Γονέων δήμου Λάρισας.

Ο διευθυντής ενημέρωσε πως με βάση το σχέδιο των εργολάβων οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτώβρη και πως δεν υπάρχουν σε σχολεία της πόλης οι 17 αίθουσες που απαιτούνται για να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Κρίκης ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης, που θεωρούν κόστος την αντισεισμική πρόληψη και προστασία με ευθύνη του κράτους, ενώ τόνισε πως οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» βρίσκονται στο πλευρό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ