Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε μεγάλες πόλεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» περνά αυτές τις μέρες από μεγάλες πόλεις και νησιά, με εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα και μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις, διάφορα θεματικά περίπτερα και στέκια, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. Εκδηλώσεις γίνονται:

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη
  • Αγρίνιο, στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα θεατρική παράσταση με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου, από το καλλιτεχνικό εργαστήριο του Λάμπρου Πιτσούλια, μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και λαϊκό γλέντι.
  • Καβάλα, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων, στο πάρκο Φαλήρου, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα ροκ συναυλία από τους «Seahorse», αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με την ορχήστρα του και ερμηνευτές τους: Βαγγέλη Κορακάκη, Κώστα Θωμαΐδη και Δημήτρη Κανέλλο.
  • Κοζάνη, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων, στο πάρκινγκ του ΟΣΕ, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση για το σχολείο που έχουν ανάγκη οι μαθητές, συναυλία με νεανικά συγκροτήματα και αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Αρτα, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο, θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, την Βιολέτα Ικαρη και την Ασπασία Στρατηγού. Επίσης, θα γίνει αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον καθηγητή κλασικής κιθάρας Βαγγέλη Καψάλη και την Φάτος Σελαμιόγλου στο τραγούδι και, τέλος, λαϊκό γλέντι με τους Χαγιάλ.

Τρίκαλα, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο πάρκο Ματσόπουλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα: «Οι εκφράσεις της ανισοτιμίας της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή. Ποια η διέξοδος;», όπου θα μιλήσει η Γεωργία Καπέτη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Επίσης, θα γίνουν παρουσίαση σφαιροβολίας και ρίψεων από τον πρωταθλητή Ελλάδας νέων ηλικιών (σφυροβολίας - δισκοβολίας) Κίμωνα Γρηγορίου, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με Τρικαλινούς μουσικούς και συναυλία της Πολυξένης Καράκογλου.

Αγ. Νικόλαος. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ζάκυνθος, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σολωμού. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Μαριλίζα Λούντζη.

Κεφαλονιά, από τις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό.

Λιβαδειά, στις 7.30 μ.μ., στο Διοικητήριο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «Ανόθευτα Ονειρα», μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και γλέντι με τους Γ. Πούλο, Θ. Παπαϊωάννου, Α. Παπαδά.

Ορεστιάδα, από τις 8 μ.μ., στο Ανατ. Αλσος Αδριανουπόλεως (παλιά γήπεδα τένις). Θα μιλήσει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, μέλος του ΓΠ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους Παναγιώτη Δόβρη, Δημήτρη Μπεζιργιαννίδη και Τρύφωνα Μπίκο και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Πύργος, στις 9 μ.μ., στο πάρκο «Ξυστρή». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από ομάδα της ΚΝΕ, συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και λαϊκό γλέντι με τοπικό συγκρότημα.

Σάμος. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χίος. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κυριακή 11 Σεπτέμβρη

Κιλκίς, στην πλατεία Κήπου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους «Multivision» και ρεμπέτικο γλέντι με τα «Καναρίνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ