Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με παλιά και νέα προβλήματα ανοίγουν τα σχολεία

Νέα σχολική χρονιά από τη Δευτέρα, με παλιά όμως και γνωστά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν και πάλι γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Με την ακρίβεια να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης καθημερινά σε κάθε λαϊκό σπίτι, ο Σεπτέμβρης παραδοσιακά γίνεται από τους πιο δύσκολους μήνες του χρόνου, με τους γονείς να μετρούν ευρώ το ευρώ τις λίστες των σχολικών ειδών, να βάζουν στο ζύγι ποιες και πόσες εξωσχολικές δραστηριότητες θα αντέξουν για τα παιδιά τους (δραστηριότητες που δεν θα ήταν αναγκαίες αν καλύπτονταν από το σχολικό πρόγραμμα) και να αγωνιούν από πάνω για το αν μετά από μερικούς μήνες θα έχει θέρμανση το σχολείο ή θα στέλνουν τα παιδιά με κουβέρτες (το είδαμε κι αυτό πέρυσι!)...

Με την πανδημία να είναι ακόμα εδώ, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με μηδενικά μέτρα, χωρίς ούτε καν δωρεάν τεστ, με μειωμένο προσωπικό καθαριότητας, με αποκλειστικά ατομική ευθύνη σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που τους έχει στοιβάξει προηγουμένως σε υπερμεγέθη τμήματα...

Με τα μορφωτικά κενά να έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά να μην έχουν καν αποτιμηθεί από την κυβέρνηση, τα σχολεία είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν πάλι με πάνω από 10.000 κενά εκπαιδευτικών.

Στο σχολείο αυτό, που η κυβέρνηση με μια σειρά νόμους μέσα στις καραντίνες και στα καλοκαίρια φρόντισε να το κάνει ακόμα χειρότερο, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της διεκδίκησης για όλα όσα δικαιούνται τα παιδιά του λαού για τη μόρφωσή τους τον 21ο αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ