Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο... να τους δυσκολέψουμε εμείς!

Ανακοίνωση προς τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

«"Φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα! Να κάνετε υπομονή και όχι πολλά πολλά!".

Μας το είπανε με την πανδημία, μας το είπανε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τώρα μας το λένε με την ακρίβεια...

Μην αναρωτιέσαι. Δεν είμαστε απλά μια άτυχη γενιά που "τα έχει ζήσει όλα", ούτε είναι φυσιολογικό να ζούμε συνεχώς μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια.

Υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση!

Η πολιτική που υλοποιούν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) υπηρετώντας το σύστημα της εκμετάλλευσης και αδικίας. Επιλέγουν να έχουμε εμείς και οι οικογένειές μας έναν δύσκολο χειμώνα, ενώ κάποιοι λίγοι να καλοπερνάνε στις πλάτες μας.

Εχουν φτιάξει για εμάς ένα σχολείο με περισσότερες εξετάσεις και λιγότερη μόρφωση. Ενα άδικο σχολείο για όποιον αντέξει: 4 στους 10 έμειναν εκτός ΑΕΙ και πάλι. Εως και 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση στα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, που φέτος θέλουν να την επεκτείνουν και στη Γ' Λυκείου!

Αυτός ο απάνθρωπος και σάπιος κόσμος δεν θα φτιάξει αν "κάνουμε υπομονή"! Θέλει ανατροπή!

Κάνουμε την αγωνία και τον θυμό μας:

  • Διεκδίκηση για σχολείο που να μορφώνει ισότιμα όλα τα παιδιά, για να παρθούν πίσω η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ που το έχουν κάνει ακόμα χειρότερο.
  • Αγώνα για να μην παρατήσει κανείς τα όνειρά του, επειδή δεν έχει η οικογένειά του να πληρώσει φροντιστήριο. Δωρεάν ενισχυτική με πολλές προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Αλληλεγγύη για να μην είναι ούτε να αισθάνεται κανείς μόνος στις δυσκολίες. Ολοι για έναν και ένας για όλους: Για σίτιση, μετακίνηση και εκδρομές για κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο και μια ζωή που δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας! Τους χαρίζουμε εμείς έναν δύσκολο χειμώνα!

Εμπιστευόμαστε τη δύναμη των πολλών και αποφασισμένων να αγωνιστούν για έναν κοινό σκοπό. Το απέδειξαν οι μεγάλοι μαθητικοί αγώνες των προηγούμενων χρόνων που μπλόκαραν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας. Με χιλιάδες αγωνιστές μαθητές εκλεγμένους στα μαθητικά συμβούλια που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και τον συντονισμό των μαθητικών αγώνων.

Τολμάμε να σκεφτούμε "έξω από το κουτί" για να ανακαλύψουμε ότι θα μπορούσαμε να ζούμε πολύ καλύτερα αν ο τεράστιος πλούτος, η επιστήμη και η τεχνολογία ήταν στα χέρια των πολλών και δεν δούλευαν για τα κέρδη των λίγων.

Μαζί με την ΚΝΕ στον αγώνα για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της ολόπλευρης μόρφωσης, της πραγματικής ελευθερίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ