Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η μουσικοθεατρική «Ανατολία» μάς ταξιδεύει στη Σμύρνη

Αύριο, Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά η μουσικοθεατρική παράσταση «Ανατολία». Πρόκειται για μια συναυλία με θέμα το μουσικό ταξίδι στη Σμύρνη του 1922 έως τον Πειραιά του 1941, με τις μουσικές συνθέσεις του Χρήστου Παπαδόπουλου και άλλων σημαντικών δημιουργών, σε κείμενα της Βερόνικας Αργέντζη. Ενα μοναδικό αφιέρωμα που χαρτογραφεί τις ζωές και τις εμπειρίες των ανθρώπων της εποχής.

Βασικοί ερμηνευτές είναι ο Μανώλης Μητσιάς και η Βιολέτα Ικαρη, πλαισιωμένοι από μια σπουδαία 9μελή ορχήστρα, σε επιμέλεια Χρήστου Παπαδόπουλου, αφήγηση Βερόνικας Αργέντζη και Βιολέτας Ικαρη, σε ένα υπέροχο εικαστικό περιβάλλον.

Τη μουσική παράσταση θα συνοδεύει σκηνική σύνθεση, συνδυάζοντας ζωντανό αφηγηματικό λόγο με γεμάτα εικόνες κείμενα. Σε αυτές θα σκιαγραφούνται ιστορικά γεγονότα μέσα από τη ζωή της Ανατολίας.

Η μουσική αναδρομή ξεκινά στο Quai της Σμύρνης από την περίοδο της άνθησής της έως την παρακμή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων. Μέσα από τη ζωή μιας γυναίκας, της Ανατολίας, που ερμηνεύει η Βιολέτα Ικαρη, ζωντανεύει το κλίμα της Σμύρνης και των γεγονότων που ακολούθησαν. Η ιστορία συνεχίζεται 17 ολόκληρα χρόνια μετά, με τη μετάβαση και εγκατάστασή της στον Πειραιά. Την συναντάμε το 1937, γνωστή τραγουδίστρια πια στα «Ασπρα Χώματα» στον Πειραιά, βλέπουμε την εμπλοκή της στην Αντίσταση και το τέλος που της επιφυλάσσεται στην καινούρια της πατρίδα.

Ταυτότητα παράστασης:

Σύλληψη ιδέας, μουσική επιμέλεια, σύνθεση και ούτι/μπουζούκι: Χρήστος Παπαδόπουλος. Συγγραφή κειμένου, διδασκαλία ερμηνείας: Βερόνικα Αργέντζη. Πιάνο: Σταμάτης Χρήστου. Κιθάρα: Περικλής Παπαδόπουλος. Βιολί: Ανδρέας Τράπαλης. Σαντούρι: Μιλτιάδης Καραΐσκος. Τύμπανα: Κωνσταντίνος Ρήγας. Μπάσο: Γιάννης Γρυπαίος. Κανονάκι: Αθηνά Κουκή. Κλαρίνο: Φάνης Φωτόπουλος.

Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς, Βιολέτα Ικαρη. Αφήγηση: Βερόνικα Αργέντζη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κάλλια Θεοδοσιάδη. Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης. Ενδυματολογική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ