Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Επέλαση» του Παναθηναϊκού, νέα απώλεια για τον Ολυμπιακό

Συνεχίζει αήττητος ο Παναθηναϊκός στη Super League 1, νικώντας την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, στο πρόγραμμα της οποίας ξεχώρισε επίσης η νέα βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού. Για άλλη μια φορά τον «τόνο» έδωσαν οι φωνές κατά της διαιτησίας, λειτουργώντας και ως αφορμή για περαιτέρω όξυνση της κόντρας αντίπαλων συμφερόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, έκανε το 4 στα 4 και έχει αρχίσει πλέον να «χτίζει» διαφορά στην κορυφή. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Πινέδα στο 36', δεν έχασαν όμως τη συνοχή τους και «γύρισαν» το ματς πριν βγει το ημίχρονο, με δύο εύστοχα πέναλτι των Αϊτόρ (43') και Σπόραρ (45'+), ενώ στην επανάληψη είχαν και δύο δοκάρια (Αϊτόρ 61', Παλάσιος 85'). Από την άλλη η ΑΕΚ, που με τη νέα ήττα έμεινε αρκετά πίσω στη βαθμολογία, διαμαρτύρεται και για τα δύο σε βάρος της πέναλτι, αγωνιστικά δε, παρά κάποια καλά διαστήματα, έδειξε ότι έχει δρόμο ακόμα μέχρι να «δέσει» ως ομάδα.

Στο Φάληρο ο Βόλος υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε ισοπαλία 1-1, αυξάνοντας την πίεση στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Οζέγκοβιτς (29') και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ελ Αραμπί (76'), ενώ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για τη διαιτησία του Β. Φωτιά.

Στη 2η θέση ανέβηκε ο ΠΑΟΚ μετά τη χθεσινή νίκη 1-0 επί της Λαμίας στην Τούμπα (Κούρτιτς 43'). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι, από το οποίο πάντως δεν έλειψαν η ένταση και τα νεύρα, ενώ αποβλήθηκε ο Μποάκι των φιλοξενουμένων στις καθυστερήσεις.

Στα άλλα αποτελέσματα, σημαντικά «διπλά» πέτυχαν Αρης και Παναιτωλικός επί των Αστέρα Τρίπολης (2-1) και ΟΦΗ (2-1) αντίστοιχα. Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 4-1 του Ιωνικού στη Νίκαια, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ στα Γιάννενα επί του Λεβαδειακού με 2-1.

  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 12, ΠΑΟΚ 10, Ολυμπιακός 8, Παναιτωλικός 7, Ατρόμητος 7, Αρης 7, ΑΕΚ 6, Βόλος 5, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Αστέρας Τρίπολης 3, ΟΦΗ 3, Λαμία 2, Λεβαδειακός 1, Ιωνικός 1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ