Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UEFA NATIONS LEAGUE
Με εκπλήξεις και απουσίες οι κλήσεις του Πογέτ

Εχοντας ήδη πετύχει τον στόχο της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία μέσω της εξασφάλισης της 1ης θέσης στον όμιλό της, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετράει αντίστροφα για τις δύο τελευταίες υποχρεώσεις της στο φετινό UEFA Nations League. Συγκεκριμένα, στις 24 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Κύπρο εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική στις 27 του μήνα τη Βόρεια Ιρλανδία εντός έδρας για την 6η και τελευταία αγωνιστική.

Ενόψει των δύο αναμετρήσεων ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής. Υπήρξαν εκπλήξεις, όπως το ντεμπούτο του Ιωαννίδη με την Εθνική αλλά και η παρουσία του Πασχαλάκη, παρότι ο πρώην πορτιέρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμα χωρίς ομάδα. Υπάρχουν και απουσίες, όπως των τραυματιών Γιαννούλη και Παυλίδη, ενώ δεν κλήθηκαν οι Ζέκα και Κώτσιρας, πιθανώς για λόγους τακτικής.

Αναλυτικά οι παίκτες που κλήθηκαν: Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης. Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Στον απόηχο της επισημοποίησης των κλήσεων, ο Πογέτ αναφερόμενος στα προσεχή ματς έθεσε ως στόχο να συνεχιστεί η νικηφόρα πορεία της ομάδας, που ήδη μετράει 4 στα 4 στον όμιλο. Για τον Ουρουγουανό τεχνικό, παρά την επίτευξη του στόχου οι παίκτες δεν πρέπει να επαναπαυθούν, καθώς στόχος παραμένει η αήττητη πορεία της Εθνικής μέχρι το τέλος της διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ