Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 107-96
Πικρό «αντίο» στα όνειρα διάκρισης

Πληρώνοντας το χειρότερο αμυντικό της παιχνίδι στην διοργάνωση, η Εθνική είπε πρόωρο «αντίο» στα όνειρα διάκρισης στο φετινό Ευρωμπάσκετ, μετά τη χθεσινή ήττα από την οικοδέσποινα της τελικής φάσης Γερμανία με 107-96 για τα προημιτελικά του θεσμού. Ετσι η Ελλάδα για μια ακόμα φορά τα τελευταία 13 χρόνια μένει εκτός ημιτελικών και μεταλλίων, την ώρα που η ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Γερμανία, θα συνεχίσει στην τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον έναν από τους δύο ημιτελικούς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Γιαννούλη Λαρετζάκη, και με αρκετά βασικού ατού της σε κακή μέρα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του προημιτελικού - με εξαίρεση το διάστημα 12'-20' του πρώτου μέρους - δεν είχε απάντηση στο εξαιρετικό παιχνίδι των Γερμανών, που κυριάρχησαν στην περιφέρεια με πρωταγωνιστές τους Σρέντερ και Βάγκνερ, αλλά και σε άμυνα και ριμπάουντ, με τους Τάις και Τίμαν.

Σε ένα «τρελό» επιθετικά πρώτο μέρος, και από τις δυο ομάδες, η Γερμανία με όπλο τα περιφερειακά σουτ και τα τρίποντα (συνολικά 11/17 στο 20λεπτο) αιφνιδίασε την Ελλάδα παίρνοντας σημαντική διαφορά (23-9). Το χαμηλό σχήμα από τον Δημήτρη Ιτούδη βελτίωσε αμυντικά την Εθνική, που με επιθετικές εξάρσεις ροκάνισε τη διαφορά (33-27 στο 10') και στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά με 61-57, χάρη σε ένα εκπληκτικό τρίποντο του Σλούκα στη λήξη.

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως αποδείχθηκε καταστροφικό για την Εθνική. Τα αμυντικά προβλήματα μεγιστοποιήθηκαν και το γερμανικό «κρεσέντο» από τη γραμμή του τριπόντου οδήγησε σε ένα επιμέρους 20-1, με αποτέλεσμα η Γερμανία να προηγηθεί με 77-62 και με 83-71 στο 30'. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η γερμανική κυριαρχία συνεχίστηκε, με την Εθνική να μην μπορεί να βρει απαντήσεις, ενώ η «χαριστική βολή» στην Ελλάδα δόθηκε με την αποβολή του Γ. Αντετοκούνμπο 4 λεπτά πριν το φινάλε. Για τη Γερμανία αποβλήθηκε επίσης ο Σρέντερ.


INTIME SPORTS

Γερμανία: Γκιφάι 3, Χόλατζ, Λο 3, Ομπστ 19, Σρέντερ 26, Σενγκφέλντερ, Τάις 13, Τίμαν 10, Φόγκτμαν 8, Βάγκνερ 19, Γουάιλερ - Μπαμπ 6, Βόλφαρθ - Μπότερμαν.

Ελλάδα: Αγραβάνης 7, Γ. Αντετοκούνμπο 31, Θ. Αντετοκούνμπο 4, Κ. Αντετοκούνμπο, Καλάθης 2, Ντόρσεϊ 13, Λαρεντζάκης 18, Λούντζης, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 7, Παπαπέτρου, Σλούκας 8.

«Καθάρισε» στο β' μέρος η Ισπανία

Κάνοντας σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο, η Ισπανία επικράτησε της Φινλανδίας με 100-90, σφραγίζοντας το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά. Οι Ιβηρες κατάφεραν να αντιδράσουν στην επανάληψη και να δώσουν απάντηση στο εκπληκτικό πρώτο μέρος των Φινλανδών, που με πρωταγωνιστή τον Μαρκάνεν (28 π.) κυριάρχησαν και προηγήθηκαν μέχρι και με +15 (37-22), και με +9 στην ανάπαυλα (53-42). Με μπροστάρη τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ (27 π.) και τις πολύτιμες βοήθειες των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (15 π.) και Ρούντι (10 π.), οι Ισπανοί άλλαξαν τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ