Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες απεργίες σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία

Απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι σιδηροδρομικοί στις ΗΠΑ, απορρίπτοντας τις προτάσεις της επιτροπής που διόρισε η κυβέρνηση Μπάιντεν, οι οποίες δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους για σταθερότερα ωράρια και για δυνατότητα ιατρικών επισκέψεων χωρίς να χάνουν το μεροκάματο.

Σε αυτό το πλαίσιο, απόφαση για απεργία πήραν χτες οι περίπου 5.000 εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους που είναι μέλη του συνδικάτου «Διεθνής Ενωση Μηχανουργών και Εργατών στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία» (IAM).

Συνολικά, περίπου 115.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσουν σε απεργία μέχρι το τέλος του μήνα, διεκδικώντας βελτίωση μισθών και συνθηκών εργασίας, έχοντας επωμιστεί τεράστια βάρη ιδιαίτερα μετά την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Στη Βρετανία

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί από τους λιμενεργάτες στη Βρετανία.

Οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται να γίνουν από τις 27 Σεπτέμβρη έως τις 5 Οκτώβρη, αφού οι λιμενεργάτες ψήφισαν με πλειοψηφία 82% υπέρ της απόρριψης της πρότασης της εργοδοσίας για μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 7%, ενώ ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται έως τον Οκτώβρη να ξεπεράσει το 13%.

Το συνδικάτο Unite καταγγέλλει πως η εργοδοσία στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Βρετανίας Felixstowe προσπαθεί να επιβάλει μειώσεις μισθών σε πραγματικούς όρους.

Στη Γαλλία

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο Παρασκευή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία, μετά από απόφαση του συνδικάτου SNCTA.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις μισθών, που να καλύπτουν τουλάχιστον τον πληθωρισμό. Ακόμα, διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, καθώς οι συνθήκες δουλειάς στις εναέριες μετακινήσεις έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, αυξάνοντας την πίεση στους εργαζόμενους, με πολλές αρνητικές συνέπειες και για την ασφάλεια των επιβατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ