Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Τώρα να δυναμώσουν η οργάνωση, η διεκδίκηση σε κάθε σύλλογο, Τμήμα και έτος

«Τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να οργανώσουν το δικό τους σχέδιο. Με κλιμάκωση και πολυμορφία, με μαζικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. Με έκτακτες συγκεντρώσεις σε κάθε προσπάθεια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε δίκιο, θα νικήσουμε!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, σχολιάζοντας: «Η κυβέρνηση με την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ένταση της καταστολής θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, στο χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία μας με τον νέο νόμο - πλαίσιο, στο δόγμα "προσαρμόζεσαι αλλιώς πεθαίνεις" από τη βαρυχειμωνιά!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς έχουμε κάνει ξεκάθαρη την εναντίωσή μας στα κυβερνητικά σχέδια! Είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω! Η αλληλεγγύη και η στήριξη όλου του λαού, των εργατικών σωματείων, μας γεμίζουν δύναμη και κουράγιο! Τώρα πρέπει να δυναμώσουν σε κάθε Τμήμα και έτος η ενημέρωση, η οργάνωση των φοιτητών στον σύλλογό τους, η μαζική συμμετοχή τους στις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις! Η ένταση της καταστολής, άλλωστε, δείχνει τον φόβο της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη μαζική οργανωμένη διεκδίκηση και τη δυσαρέσκεια που φουντώνει».

Το ΜΑΣ απευθύνεται σε «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στα μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας, στις απαγορευμένες συγκεντρώσεις τις μέρες της καραντίνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και για να γίνουμε "φοιτητές ξανά", σε κάθε νέο και νέα που δεν ανέχεται να περνά από πάνοπλους "ρόμποκοπ" για να πάει στο μάθημά του, για να μπει στη σχολή του. Απευθυνόμαστε σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που αισθάνεται το αυτονόητο: Οτι σήμερα από τη σχολή του δεν λείπει η αστυνομία! Σε καθέναν και καθεμία που καθημερινά αντιμετωπίζει την υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, την έλλειψη καθηγητικού προσωπικού, εργαστηριακού εξοπλισμού, εστιών, το πετσόκομμα της φοιτητικής μέριμνας. Σε όλους όσοι παλεύουν μαζί με τις οικογένειές τους για "να βγει ο μήνας" απέναντι στην ακρίβεια.

Ολους εσάς καλούμε στον μεγάλο και όμορφο αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα! Για τις σπουδές που πραγματικά έχουμε ανάγκη και μας αξίζουν! Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων το επόμενο διάστημα για να πάρουν απάντηση η καταστολή, η ένταση του αυταρχισμού!

Τα 50 εκατομμύρια να δοθούν ΤΩΡΑ για προσλήψεις καθηγητών, αναβάθμιση των υποδομών, για νέες εστίες και μηνιαίο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα στα 300 ευρώ, για δωρεάν συγγράμματα αντί για την πανεπιστημιακή αστυνομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ