Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Το καράβι έφτασε στα βράχια...

Ανακοίνωση για τη δεινή οικονομική κατάσταση του δήμου

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής τοποθετείται για τα οικονομικά του δήμου που είναι πλέον σε δεινή κατάσταση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι επιπτώσεις σε όλες τις κρίσιμες λειτουργίες του δήμου δεν μπορούν να κρυφτούν με τίποτα.

- Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων που εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και με απλήρωτες υπερωρίες έως και 5 μηνών.

- Για δεύτερη συνεχή χρονιά (2021 & 2022) δεν δόθηκαν χρήματα για τη συντήρηση των σχολείων και η σχολική χρονιά ξεκινάει με σοβαρά προβλήματα σε όλα τα συγκροτήματα.

- Ο προϋπολογισμός στους παιδικούς σταθμούς δεν φτάνει για να εξασφαλίσει ούτε το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό ως το τέλος της χρονιάς.

- Είναι τεράστια τα χρέη σε προμηθευτές και τρίτους, σε πετρέλαιο, τρόφιμα, αναλώσιμα για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου, υποσκάπτοντας το έργο τους.

- Στον Βλητικό Σταθμό οι κάτοικοι μετράνε ήδη 10 μέρες χωρίς παροχή νερού και το πράσινο της πόλης ποτίζεται όπως όπως από τον Μάη, γιατί οι γεωτρήσεις χάλασαν και μένουν χωρίς επισκευή.

- Ακόμα και οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή γίνονται με χορηγίες τρίτων, στις οποίες καταφεύγει η δημοτική αρχή σαν "επαίτης".

Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία της "κανονικότητας" που επιφυλάσσει η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τους δήμους, που συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται με ψίχουλα και στα όρια των "αντοχών της οικονομίας", την ίδια στιγμή που πακτωλός χρημάτων εξασφαλίζεται για τα κέρδη των μονοπωλίων, στο όνομα της "πράσινης μετάβασης" και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ομως, η σημερινή οικονομική κατάσταση του δήμου Καισαριανής φέρει ανεξίτηλα και τη σφραγίδα των πολιτικών επιλογών και προτεραιοτήτων της διοίκησης Βοσκόπουλου.

Το μοντέλο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής, με τη στρατιά των συμβούλων και τεχνοκρατών, των "ημετέρων", που τροφοδοτούνται με απευθείας αναθέσεις, εκτόξευσε το διοικητικό κόστος και γονάτισε τον δήμο οικονομικά.

Η αντίληψή της, που με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει, ότι οι εργαζόμενοι είναι "ανίκανοι", οι τρομοκρατικές μεταθέσεις και η απαξίωση, αποδόμησε τις δημοτικές υπηρεσίες και κυριολεκτικά εξεδίωξε πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, που είχε προσφέρει πολύχρονες υπηρεσίες στον δήμο και ειδικά είχε αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου.

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν ύψωσε ανάστημα στην ασκούμενη πολιτική, αλλά την στήριξε με κάθε τρόπο και την υλοποίησε. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μιας και όλοι γνωρίζουμε τις πολιτικές συγγένειες και τα "χρωστούμενά" της σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είναι πολιτικά υπόλογοι απέναντι στον λαό της Καισαριανής!».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Υπάρχει άλλος δρόμος από την πτώχευση του δήμου και των δημοτών.

Μπροστά στον βαρύ χειμώνα που έρχεται οι εργαζόμενοι του δήμου, οι δημότες, οι μαζικοί φορείς έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε τη δική μας μάχη για όλα όσα δικαιούμαστε.

- Να μην τολμήσει η δημοτική αρχή να μετακυλήσει τη χρεοκοπία της πολιτικής της στους εργαζόμενους και στους δημότες.

- Αποπληρωμή τώρα των υπερωριών των εργαζομένων. Καμιά ανοχή σε καθυστερήσεις δεδουλευμένων.

- Ούτε μια περικοπή για τις ανάγκες των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών. Διεκδίκηση έκτακτης επιχορήγησης για τις σχολικές επιτροπές, την ομαλή λειτουργία των αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων κοινωνικών υποδομών.

- Ούτε σκέψη για νέο χαράτσωμα του καισαριανιώτικου λαού με οποιονδήποτε τρόπο (αύξηση των δημοτικών τελών, ανταποδοτικά σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, συμβολή των γονιών στις σχολικές επιτροπές). Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, τους επαγγελματίες. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ