Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Κοινός αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

Στο βήμα ο Λ. Νικολάου
Στο βήμα ο Λ. Νικολάου
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκδήλωση των ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίας Τριάδας, για Ελληνες και μετανάστες εργάτες που διατράνωσαν τη θέλησή τους για κοινό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές, όπως ήταν και το σύνθημα της εκδήλωσης.

Οι κομμουνιστές του Μενιδίου, συνεχίζοντας την παράδοση των ισχυρών δεσμών με τους μετανάστες εργάτες της περιοχής, διοργάνωσαν και τη φετινή εκδήλωση, όπου συμμετείχαν εργάτες με τις οικογένειές τους από την Ινδία, το Πακιστάν αλλά και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Κεντρικός ομιλητής στη εκδήλωση ήταν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Στην ομιλία ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Η ίδια η ζωή και η πείρα έχει αποδείξει ότι όπου ξεπεράστηκαν οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των εργαζομένων, όπου Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι βρέθηκαν από κοινού στον αγώνα, κατάφεραν να έχουν και νίκες και κατακτήσεις.

Οπως για παράδειγμα οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργατών γης στη Μανωλάδα και στον Μαραθώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής, η υπογραφή ΣΣΕ στους οικοδόμους, η αναδίπλωση της εργοδοσίας της "e-food" σε λίγα μόνο 24ωρα, οι μεγάλοι αγώνες στην COSCO, στα Λιπάσματα Καβάλας, στη "Μαλαματίνα" που συνεχίζονται.

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες που δυναμώνουν σε όλο τον κόσμο, από τη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σρι Λάνκα, στο Καζακστάν, στην Ελλάδα δείχνουν τον δρόμο!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες δυνατότητες. Αφήνοντας πίσω "Μωησύδες και Σωτήρες", πρέπει με τον συλλογικό τους αγώνα να θέσουν τα δικά τους σύγχρονα δικαιώματα στο προσκήνιο.

Αυτό φοβούνται οι καπιταλιστές και τα αστικά κόμματα και για αυτό προετοιμάζονται. Γι' αυτό θωρακίζουν το νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη λειτουργία των συνδικάτων, ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, τις διαδηλώσεις. Γι' αυτό στήνουν δίκτυα νόμιμων και παράνομων παρακολουθήσεων».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Τώρα είναι η ώρα να κλιμακωθεί η πάλη του λαού μας για όλα αυτά που τον πνίγουν.

Οι εστίες αγώνα σε γειτονιές, σε χώρους δουλειάς και νεολαίας να γίνουν περισσότερες.

Προετοιμάζουμε παντού τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και μαθητές ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σπάμε τους δισταγμούς.

Ελληνες και μετανάστες εργάτες δίνουμε μαζί το "παρών", μία φωνή, μία γροθιά, μία τάξη!

Η υπόθεση της ανατροπής του βάρβαρου συστήματος πρέπει να είναι και αντικειμενικά είναι στην ημερήσια διάταξη.

Οργανωμένος λαός που θα συμπορεύεται με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής, γιατί μόνο έτσι μπορεί να μπει οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που μόνιμα στον στόχο είναι τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δοθεί οριστικό τέλος στους ανελέητους ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών κρατών και μονοπωλιακών ομίλων, να σταματήσει κριτήριο να είναι το κέρδος των λίγων και να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των πολλών».

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια από πολλές περιοχές του κόσμου με θέμα τη μετανάστευση από το συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης των Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής.

Εκδήλωση την 1η Οκτώβρη στον Μαραθώνα

Η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα το Σάββατο 1 Οκτώβρη, με τίτλο «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι. Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Με το ΚΚΕ δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη των λαών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σουλίου Μαραθώνα. Θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ