Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Καταγγέλλει τη στάση συναίνεσης

Παρέμβαση - ανακοίνωση της Κίνησης με αφορμή τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ

Να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης του εισοδήματος και της θέσης εργασίας στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και μαζικά να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες από τις ομοσπονδίες και τα σωματεία τους κινητοποιήσεις καλεί τους ΕΒΕ η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών (ΔΗΚΕΒΕ), με αφορμή τις χτεσινές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ.

«Σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κίνησης - οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΕΒΕ, ΑΚΙΒ και ΔΑΚΜΜΕ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να Α) συνυπογράψουν την κατ' αρχήν συμφωνία με την κυβέρνηση για τις ανέλεγκτες χρήσεις 1993 - '98 και τη συνάφεια του ΦΠΑ και Β) να αναστείλει τις κινητοποιήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για τις 13/3/2002.

Με τις αποφάσεις τους αυτές, στην ουσία νομιμοποιούν και στηρίζουν την επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει την πρωτοφανή φοροεπίθεση εις βάρος των ΕΒΕ διαπράττοντας ένα επιπλέον κοινωνικό έγκλημα. Με την προαποφασισμένη αυτή στάση τους, στην ουσία γυρίζουν την πλάτη στους συναδέλφους και στο συνδικαλιστικό κίνημα, που τον τελευταίο καιρό με αποφάσεις ομοσπονδιών και σωματείων έχουν αναπτύξει σημαντικές και πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση - (ΔΗΚΕΒΕ)

Η Αγωνιστική Συσπείρωση - (ΔΗΚΕΒΕ) διαφώνησε:

α) με την κατ' αρχήν συμφωνία, διότι 1. Για τις λεγόμενες ανέλεγκτες χρήσεις γιατί δεν αποτρέπει την πρόσθετη φορολογία των χιλιάδων συναδέλφων που είχαν φορολογηθεί με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια και υποχρεώνονται και σήμερα στην καταβολή πρόσθετου φόρου, ανεξάρτητα το πώς θα χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση. Με αυτή τη συμφωνία στην ουσία εισάγεται η συνάφεια του ΦΠΑ και στις λεγόμενες ανέλεγκτες χρήσεις 1993 - 1998, ακόμα και αν δεν προκύπτουν διαφορές προβλέπεται κεφαλικός φόρος. 2. Οσον αφορά τη συνάφεια του ΦΠΑ για τις χρήσεις 1999 - 2001 η «προαιρετική» δήλωση δεν αλλάζει επί της ουσίας την αρχική θέση της κυβέρνησης.

β) Με την αναστολή των κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση της αγανάκτησης των ΕΒΕ, τις διεργασίες που συντελούνται στην κοινωνία, της ενωτικής διάθεσης της βάσης με σοβαρό προβληματισμό να αντιπαλευτεί η αντιλαϊκή της πολιτική, εξαναγκάστηκε σε ελιγμούς τακτικής, προωθώντας τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της, ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Για τους λόγους αυτούς, η Αγωνιστική Συσπείρωση - (ΔΗΚΕΒΕ) -καταλήγει η ανακοίνωση - καταγγέλλει τη στάση συναίνεσης των συγκεκριμένων παρατάξεων και καλεί τους ΕΒΕ να συνεχίσουν τον αγώνα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής και να ακυρώσουν στην πράξη τα καταστρεπτικά σχέδια της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ