Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Με αγώνες απαντάνε στους συμβιβασμένους

Αύριο οι κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών και Σωματείων. Στην Αθήνα συγκέντρωση το πρωί στις 9 έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Με τους δικούς τους αγώνες απαντάνε οι ΕΒΕ στην πρόκληση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που έσπευσαν χτες να ανακοινώσουν την αναστολή της αυριανής πανελλαδικής κινητοποίησης, που έτσι κι αλλιώς είχαν αποφασίσει με το στανιό.

Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και αλλού καταγγέλλουν το νέο συμβιβασμό της πλειοψηφίας των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και απαντάνε δυναμικά, καλώντας τους ΕΒΕ στις προγραμματισμένες για αύριο κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα, η ΟΒΣΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους ΕΒΕ όχι μόνο της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας να προχωρήσουν κανονικά στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει, τονίζοντας ότι τα προβλήματα των μικρών και των αυτοαπασχολούμενων παραμένουν άλυτα και η φορολογική επέλαση της κυβέρνησης εναντίον τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην Επιτροπή συμμετέχουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά, η αντίστοιχη της Νίκαιας, οι Ομοσπονδίες Υποδηματοποιών, Ξύλου, Στεγνοκαθαριστηρίων, Ανελκυστήρων, τα Σωματεία Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, οι Ενώσεις ΕΒΕ Καλλιθέας, Ταύρου, Μοσχάτου, Ανω Λιοσίων, Μενιδίου κ.ά.

Οι πλειοψηφίες των δύο τριτοβάθμιων οργανώσεων έσπευσαν χτες να συνυπογράψουν τη συμφωνία που πρότεινε η κυβέρνηση και η οποία σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ούτε γενικότερα για τη φορολόγηση των ΕΒΕ, ούτε ειδικά για τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις. Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συνεδρίασε για το θέμα αυτό χτες το πρωί, και πριν καλά - καλά αποσαφηνιστούν έστω και «για τα μάτια του κόσμου», που λένε, οι λεπτομέρειες του τρόπου εφαρμογής της κυβερνητικής πρότασης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ, ΑΚΙΒ, να αναστείλει το εικοσιτετράωρο κλείσιμο των μαγαζιών και βιοτεχνιών που είχε αποφασιστεί για αύριο και επρόκειτο να συνοδευτεί από διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Σταθερά τα Γιάννενα

Σταθερά προσανατολισμένη στην προγραμματισμένη για αύριο απεργιακή κινητοποίηση προχωράει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) του Νομού Ιωαννίνων απορρίπτοντας τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών. Ετσι, αύριο, στα Γιάννενα, θα είναι όλα κλειστά, ενώ στις 6.30 το πρωί θα γίνει κατάληψη των Εφοριών (Χατζή Πελέρεν) και στις 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον ίδιο χώρο. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ του νομού, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, οι Εμπορικοί Σύλλογοι και τα Επιμελητήρια Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, κατέληξαν ομόφωνα ότι οι θέσεις του υπουργού «κινούνται στην ίδια φοροεισπρακτική πολιτική» και δεν απαντάνε στα αιτήματά τους. Η ΟΕΒΕ καλεί τα προεδρεία και τα ΔΣ των τριτοβάθμιων οργανώσεων να μην υπαναχωρήσουν από την αρχική απόφαση και να κλιμακώσουν τις παραπέρα κινητοποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Τέρμα στο δίλημμα «ψωμί ή υγεία»! (2021-04-01 00:00:00.0)
Οργή για την επαίσχυντη συμφωνία (2002-03-20 00:00:00.0)
Οργανώνουν το δεκαήμερο κινητοποιήσεων (1999-03-09 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα και οι βιοτέχνες - έμποροι (1998-04-03 00:00:00.0)
Απαιτούνται αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τη ΓΣΕΒΕΕ (1997-04-19 00:00:00.0)
Σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα περνά η σκυτάλη του αγώνα (1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ