Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα περνά η σκυτάλη του αγώνα

Στη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα περνάει από την ερχόμενη βδομάδα η σκυτάλη του αγώνα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, πανθεσσαλική κινητοποίηση επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων πραγματοποιείται την Κυριακή, 31 Μάρτη, στη Λάρισα. Στις 11 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας - όπου θα παρευρεθεί και ο Δ. Κορφιάτης,πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ - και στη συνέχεια θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Νομαρχία. Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι των τεσσάρων θεσσαλικών νομών διαμαρτύρονται για την πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων που εφαρμόζει και η "νέα" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διεκδικούν τη λήψη άμεσων μέτρων σωτηρίας κι ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων και των μαγαζιών τους.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα 1 του Απρίλη στις 7 το απόγευμα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οι βιοτέχνες, οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί καθημερινά δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη συρρίκνωση και τον αφανισμό.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων και Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης τονίζουν πως τα προβλήματα των ΕΒΕ και από τη "νέα" κυβέρνηση έτυχαν της ίδιας αντιμετώπισης, χωρίς να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και χωρίς να ληφθούν μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των χιλιάδων βιοτεχνών και επαγγελματιών της χώρας.

"Αν και διαφωνούμε με τη μορφή του αγώνα", τόνισε χτες στο "Ρ" ο γγ της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζηγεωργίου, "γιατί πιστεύουμε πως μια περιορισμένη σε μια αίθουσα διαμαρτυρία δε λειτουργεί ενημερωτικά για τον λαό, θεωρούμε πως όλοι οι ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης πρέπει να δώσουν αγωνιστικό "παρών" στη διαμαρτυρία και να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

Τέλος, την Τετάρτη 3 του Απρίλη στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κέρκυρας και της Λευκάδας.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων με επιστολή της προς τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει ότι η συγκέντρωση αυτή έρχεται να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, που σε πρόσφατη συνεδρίασή του, εκτιμώντας την κατάσταση στο χώρο των ΕΒΕ που επιδεινώνεται παραπέρα από τη συνεχιζόμενη δυσμενή πολιτική σε βάρος τους που εφαρμόζεται και από τη "νέα" κυβέρνηση, κατέληξε ομόφωνα ότι μόνος δρόμος παραμένει η πραγματοποίηση πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και εξουσιοδότησε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας να προχωρήσει στον καθορισμό ακόμα και πανελλαδικού προειδοποιητικού κλεισίματος.

Η ΟΕΒΕ Ιωαννίνων καλεί τους ΕΒΕ των παραπάνω περιοχών να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης, που θα σηματοδοτήσει και την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Επίσης, καλεί τα ΔΣ των Ομοσπονδιών με ευθύνη τους να ενημερώσουν έγκαιρα και με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη τους για την αναγκαιότητα της επιτυχίας αυτής της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ