Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με τη βούλα της εφορίας η πραμάτεια των κουπονιών

Αποδείξεις λιανικής πώλησης είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν από 1/5/96 τα πρακτορεία και υποπρακτορεία, τα οποία, για λογαριασμό των εκδοτικών επιχειρήσεων, διακινούν στο κοινό εμπορεύματα μέσω του συστήματος των κουπονιών.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προσδιορίζει τις φορολογικές υποχρεώσεις των εκδοτικών επιχειρήσεων που επιδιώκουν την ενίσχυση της κυκλοφορίας τους μέσω της διάθεσης κουπονιών.

Με την εγκύκλιο αυτή αναγνωρίζεται μεν ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε επιχειρήσεις σούπερ - μάρκετ. Δε δίνεται όμως απάντηση στο ερώτημα αν οι ανορθόδοξες μέθοδοι των κουπονιών, που ακολουθεί το μεγαλοεκδοτικό κατεστημένο για να διαλαλήσει την πραμάτεια του, είναι συμβατές με την ιδιότητα των εκδοτικών επιχειρήσεων.

Στην εγκύκλιο ειδικότερα αναφέρεται ότι από 1 του Μάη 1996 τα πρακτορεία και υποπρακτορεία, τα οποία, για λογαριασμό των εκδοτικών επιχειρήσεων, διακινούν αγαθά στους αναγνώστες, οι οποίοι προσκομίζουν τον προκαθορισμένο αριθμό κουπονιών και καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα, πρέπει να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης. Τους παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδουν τις αποδείξεις αυτές από θεωρημένο χειρόγραφο στέλεχος, ενώ στο τέλος κάθε μήνα είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν εκκαθάριση προς τον εντολέα (την εκδοτική επιχείρηση). Από τις διατάξεις αυτές εξαιρείται η διανομή βιβλίων και εγκυκλοπαιδειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ