Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ξεσηκώνονται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά

Συλλαλητήρια σήμερα στα Γιάννενα κι αύριο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο

Οι φοιτητές ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να διαλύσει τις σπουδές και να τσακίσει τα πτυχία τους, πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις και καταλήγουν σε αγωνιστικές αποφάσεις σε μια σειρά πόλεις. Ετσι αύριο, με αιχμή το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν αγωνιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, ενώ σήμερα θα διαδηλώσουν οι φοιτητές αλλά και οι σπουδαστές των Ιωαννίνων, με αποφάσεις των συλλόγων Μαθηματικού, Χημικού και ΣΕΥΠ ΤΕΙ.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σ' αυτό καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, ΦΕΠΑ (Εστίας Ιλισίων) και ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), ενώ σήμερα πραγματοποιούνται κι άλλες γενικές συνελεύσεις σε συλλόγους που είναι πιθανό να καταλήξουν σε αντίστοιχες, αγωνιστικές αποφάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, τη σκυτάλη του αγώνα σηκώνουν αύριο πρώτοι οι σύλλογοι φοιτητών Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Φυσικού και Ψυχολογικού του ΑΠΘ, που θα πραγματοποιήσουν πορεία, στις 12 το μεσημέρι, ξεκινώντας από την πλατεία Χημείου του πανεπιστημίου.

Αντίστοιχα στη Ρόδο, τις αγωνιστικές αποφάσεις πήραν οι σύλλογοι Μεσογειακών Σπουδών και Παιδαγωγικού, και καλούν όλους τους φοιτητές σε κινητοποίηση.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κουρέλιασμα των σπουδών, των πτυχίων τους και την παράδοση της έρευνας στις επιχειρήσεις, παλεύουν λοιπόν, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, διεκδικούν όλη την επιστημονική γνώση και ειδίκευση σε προπτυχιακό επίπεδο, μεταπτυχιακά ενός κύκλου που θα οδηγούν αποκλειστικά σε διδακτορικό δίπλωμα, αντιτάσσονται στους τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ στην εκπαίδευση. Διεκδικούν, δηλαδή, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά σ' αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα, να συντονίσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ