Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Συντονίζουν τη δράση τους

Σε πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα προχωρήσουν οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, την Παρασκευή 15 Μάρτη. Αιτήματα της Συντονιστικής, που έχουν συγκροτήσει οι σπουδαστές από διάφορες περιοχές της χώρας, είναι η άμεση ανωτατοποίηση των ΑΕΝ με την ένταξή τους στο υπουργείο Παιδείας και την αυτόματη αποστρατικοποίησή τους. Ακόμη ζητούν την ισοτιμία των πτυχίων με τα αντίστοιχα της ξηράς, υλικοτεχνική υποδομή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις όσον αφορά τα διδακτικά συγγράμματα και τα εργαστηριακά μαθήματα.

Τα παραπάνω αιτήματα υπογράφουν οι Σύλλογοι Σπουδαστών Ασπροπύργου, Χανίων, Κύμης, Οινουσών, Υδρας, Κεφαλονιάς, Σύρου, Χίου και Θεσσαλονίκης. Το προηγούμενο διάστημα εκπρόσωποι των σπουδαστών από ακαδημίες είχαν συζήτηση με το ΓΓ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη των προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να λυθούν άμεσα λόγω εμπλοκής ισχυρών κέντρων και συμφερόντων στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, υπονοώντας άμεσα την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου, επιχειρείται να παρουσιαστεί ένα κλίμα συναίνεσης μεταξύ αυτού, του Διδακτικού Προσωπικού και των σπουδαστών ενόψει του προετοιμαζόμενου νομοσχεδίου.

Ο Σταύρος Τσιμπίδης, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου, σχετικά με αυτό δήλωσε στο «Ρ»: «Ο εμπαιγμός, η κοροϊδία και οι πειραματισμοί σε βάρος των σπουδαστών πρέπει να σταματήσουν. Ενόψει του νομοσχεδίου για τις Ναυτικές Ακαδημίες, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κάνει δήθεν διάλογο. Εχουν γίνει μια σειρά συναντήσεις με τους σπουδαστές, έχουμε θέσει επανειλημμένα τα αιτήματά μας, όμως δεν έχουν δεσμευτεί για κανένα. Ουσιαστικά, αυτές οι συναντήσεις αξιοποιούνται από τον υπουργό ως άλλοθι για να πει ότι τα όσα προωθούνται σε βάρος της ναυτικής εκπαίδευσης, που ουσιαστικά είναι κομμένα και ραμμένα σύμφωνα με τις αξιώσεις των εφοπλιστών, αποφασίστηκαν σε κλίμα συναίνεσης. Ομως τώρα οι σπουδαστές θα δώσουν την απάντηση που πρέπει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ