Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΤΡΑ
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε η συγκλονιστική συμμετοχή

Ν. Αμπατιέλος: Εμπρός πιο μαχητικά με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ «για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»!

Αγωνιστικό μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» την Παρασκευή και το Σάββατο από την Πάτρα, με το σύνθημά του να μεταδίδεται όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε όλη την Αχαΐα, απ' τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις του. Κέρδισε επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος της πόλης, καθώς η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική, τόσο στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Παρασκευής με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, όσο και στο σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν και τις δύο μέρες.

Το «παρών» έδωσε και τις δύο μέρες αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

«Να τελειώνουμε με τον κυνισμό τους»

Στην ομιλία του ο Ν. Αμπατιέλος κάλεσε «να πολλαπλασιαστούν οι αγωνιστικές εστίες που υπάρχουν σε χώρους δουλειάς και κλάδους, στη νεολαία, και να συνενωθούν σε έναν ενιαίο, πανελλαδικό αγώνα, να δοθεί ισχυρή απεργιακή απάντηση στις 9 Νοέμβρη όπου θα νεκρώσουν τα πάντα και θα βουλιάξουν οι δρόμοι όλης της χώρας.

Μέχρι τότε να είναι κάθε μέρα, μέρα δράσης, συζήτησης, ενημέρωσης, προετοιμασίας λαϊκού ξεσηκωμού!

Ετσι μόνο θα κλείσουν τα στόματα αυτών των ανεκδιήγητων που κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο και δεν ντρέπονται να του λένε "αν δεν προσαρμοστείς, θα πεθάνεις".


Για τον κυνισμό τους δεν θα πούμε τίποτα από αυτό το βήμα, άλλωστε η πολιτική κατάληξη όσων καβάλησαν σε τέτοιο σημείο το καλάμι, είναι διαχρονικά γνωστή και θα φροντίσουν γι' αυτή ο λαός και η νεολαία, αν δεν τους ξαποστείλουν πρώτα τα ίδια τα αφεντικά τους.

Θα προσπεράσουμε, επίσης, αν και έχει ενδιαφέρον, το γεγονός ότι ξαφνικά έγιναν εξπέρ στη βιολογία και τη δαρβινική θεωρία της εξέλιξης - τρομάρα τους - νομίζουν ότι τους βολεύει, βλέπετε. Ποιοι; Αυτοί που με την ίδια ευκολία χαρακτήριζαν τον κορονοϊό "αόρατο εχθρό" τη στιγμή που χιλιάδες βιολόγοι ανά τον κόσμο τον παρατηρούσαν στα μικροσκόπια. Αυτοί που μας μοστράρουν με το ζόρι μέρα - νύχτα τους "ελέω θεού" βασιλιάδες άλλων χωρών που "φεύγουν" από τη ζωή και πρέπει να κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Το βασικό είναι πως ο άνθρωπος, με τη σκέψη και την εργασία του, έχει υπερβεί προ πολλού αυτό το επίπεδο και εμείς τουλάχιστον είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε να παγώσει κανένα σπίτι, κανένα σχολείο και πανεπιστήμιο αυτόν τον χειμώνα, επειδή δήθεν "δεν προσαρμόστηκε"».

Να γίνουν περισσότερα τα παραδείγματα της Πάτρας

Καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και αναφερόμενος στην πείρα των μεγάλων εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων σημείωσε:

«Πότε κατάφεραν ο λαός και η νεολαία να πετύχουν έστω και την παραμικρή ανακούφιση;

Δεν το κατάφεραν όταν περίμεναν τις εκλογές για να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε "σωτήρες", αλλά όταν πήραν τη ζωή στα χέρια τους, οργανώθηκαν και πάλεψαν, μαζί με τους κομμουνιστές.

Οταν έκαναν στην άκρη τους εκπροσώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους φοιτητικούς συλλόγους.

Γι' αυτό και πρέπει να γίνουν περισσότερα τα παραδείγματα σαν αυτό της Πάτρας, με τους κομμουνιστές και άλλους τίμιους συνδικαλιστές στο τιμόνι του Εργατικού Κέντρου, με την παράταξη της ΚΝΕ πρώτη δύναμη στο Πανεπιστήμιο!

Χρειαζόμαστε περισσότερες δημοτικές αρχές σαν αυτή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Πάτρα και περισσότερους δημάρχους σαν τον σ. Κώστα Πελετίδη, που πάνε κόντρα στις κυβερνητικές κατευθύνσεις και προσλαμβάνουν πλήρους απασχόλησης καθαρίστριες για τα σχολεία, διεκδικώντας από το κράτος να καλύψει το κόστος, όπως οφείλει, σε αντίθεση με άλλους προβεβλημένους που λένε "τι να κάνουμε, αυτές είναι οι οδηγίες" και πετάνε εργαζόμενες γυναίκες στον δρόμο.

Η τάση συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές, που βλέπουμε όπου έχουν γίνει εκλογές το τελευταίο διάστημα, σε σωματεία, στις φοιτητικές εκλογές, στα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων, χρειάζεται να εκφραστεί και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του χρόνου!».

Μεγάλες συναυλίες και αφιερώματα

Ξεχωριστή γωνιά αφιερωμένη στον Κώστα Καζάκο πλαισίωνε το Φεστιβάλ, το πλούσιο πρόγραμμα του οποίου περιλάμβανε μεταξύ άλλων συναυλίες που ξεσήκωσαν το κοινό, με την Νατάσσα Μποφίλιου, τους «Dason», «Drugitiz», «Raibo», «Retro», «Marseaux feat Solmeinster» και WNCFam, αλλά και ρεμπέτικα - λαϊκά γλέντια και τις δύο μέρες, τη δεύτερη με την Μαριώ.

Το χειροκρότημα κέρδισαν τα αφιερώματα στον Θ. Μικρούτσικο, με την σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά, το αντιπολεμικό - διεθνιστικό με το συγκρότημα της ΚΝΕ, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τους Παντελή Θαλασσινό, Μάρθα Φριντζήλα, Αρετή Κετιμέ και Πάνο Δημητρακόπουλο με το μουσικό σχήμα «Μαΐστρος», που συνοδεύτηκε, σε ορισμένα τραγούδια, με παραδοσιακούς χορούς απ' τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων, ο οποίος με δύο τμήματά του παρουσίασε και το μουσικό - θεατρικό δρώμενο «1910 - 1922. Μνήμες».

Ακόμα, παρουσιάστηκαν χορευτικά, απ' το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγυιάς, καθώς και θεατρική παράσταση από τον μαθητικό τομέα της ΚΝΕ, ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν ακόμα συζητήσεις, επιδείξεις skate, καθώς και έκθεση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ