Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
Χωρίς μεταφορά μαθητές ειδικών νηπιαγωγείων και δημοτικών

Εκτός σχολείου βρίσκονται παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Καισαριανή καθώς και στο 1ο και 2ο Ειδικά Νηπιαγωγεία και το 2ο Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ, γιατί δεν εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους. Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σύλλογο των εκπαιδευτικών: Στο ιστορικό Ειδικό Δημοτικό «Ρόζα Ιμβριώτη», από τα 62 γραμμένα παιδιά μεταφέρονται τα μισά, καθώς από τα 4 λεωφορεία, δρομολόγια κάνουν μόνο τα δύο μεταφέροντας τα παιδιά από Βύρωνα και Παγκράτι. Πάνω από 30 παιδιά δεν φοιτούν και πηγαίνουν μόνο όσα μεταφέρουν οι γονείς τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους.

Καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους, τα 8 προνήπια - νήπια του Ειδικού Νηπιαγωγείου «Ρόζα Ιμβριώτη» δεν πηγαίνουν ακόμα στο Νηπιαγωγείο τους. Στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο ΕΛΕΠΑΠ πηγαίνει αυτή τη στιγμή μόνο 1 από τα 4 δρομολόγια ταξί, με αποτέλεσμα τα 6 από τα 8 παιδάκια να παραμένουν έξω από το Νηπιαγωγείο. Εξι παιδιά παραμένουν έξω από το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 2ο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ, γιατί δεν πραγματοποιούνται 2 δρομολόγια ταξί.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως «παρόμοια προβλήματα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και σε πολλά άλλα ειδικά σχολεία, όπου τα μακρινότερα δρομολόγια είτε δεν τα παίρνει κανείς ιδιώτης είτε, κι αν ακόμα τα πάρουν κάποιοι, στη συνέχεια δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια επικαλούμενοι το κόστος. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Αττικής έχουν μεγάλες ευθύνες γι' αυτό». Τονίζουν πως «τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα (και το κράτος υποχρέωση να τους το εξασφαλίσει) να φοιτούν όλα σε δημόσια ειδικά σχολεία και να μεταφέρονται όλα και με ασφάλεια! Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα του κινήματος για Ενιαίο Δημόσιο Φορέα μεταφοράς μαθητών, που θα εξασφαλίζει πανελλαδικά τη μεταφορά όλων των παιδιών σε όλα τα σχολεία, Ειδικά και Γενικά! Μόνο έτσι θα λυθεί επί της ουσίας το ζήτημα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ