Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Φορείς της βαρβαρότητας

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης, παρεμβαίνοντας στην προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε τα εξής:

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το περιεχόμενο μυστικής έκθεσης του Αμερικανικού Πενταγώνου, η οποία ζητά την ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων κατάλληλων για χτύπημα στόχων σε Ιράκ, Ιράν, Β. Κορέα, Συρία και Λιβύη, αλλά και για ενδεχόμενη χρήση τους κατά της Ρωσίας και της Κίνας.

Οι αποκαλύψεις αυτές, περίπου ένα μήνα μετά την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, για τον «άξονα του κακού», δείχνουν ότι οι ιμπεριαλιστές, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα προς μια νέα κλιμάκωση του ανταγωνισμού των πυρηνικών εξοπλισμών, με ανυπολόγιστες για την ανθρωπότητα συνέπειες. Επιπλέον τροποποιούν την κλασική αντίληψη για τη χρήση των πυρηνικών όπλων, φέρνοντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να τα χρησιμοποιήσουν για πρώτο χτύπημα, απειλούν με πυρηνική επίθεση ακόμα και χώρες που δε διαθέτουν οι ίδιες πυρηνικά όπλα και προτείνουν ακόμα και συμβατικά οπλικά συστήματα να αποκτήσουν πυρηνική δυνατότητα.

Αυτοί που ονομάζουν τον εαυτό τους φορέα του πολιτισμού, αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά ως φορείς της βαρβαρότητας και ως οι πλέον επικίνδυνοι τρομοκράτες. Αν οι λαοί όλου του κόσμου δεν τους σταματήσουν έγκαιρα, είναι πολύ πιθανόν ο πλανήτης μας να πάψει να υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ